image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Пенсія на пошті: соціальна послуга з душею

З перших днів існування незалежної України всі пенсіонери та люди, що мають право на соціальні виплати, отримували гроші виключно на пошті. Саме пошта є тією установою, що завжди гарантувала і гарантує виплату коштів людям, незважаючи на політичні і економічні кризи, стрибки курсів валют тощо.

На відміну від банківських установ, які зараз активно скорочують мережу нерентабельних відділень в районних центрах та сільській місцевості, Укрпошта встановила пріоритет якісно обслуговувати жителів маленьких районів та сільської місцевості. Враховуючи велику кількість пенсіонерів, що там проживають і, які просто не можуть встати з ліжка і піти забрати свої гроші, поштарі є для них справжніми соціальними працівниками. Листоноші завжди принесуть стареньким не тільки гроші, а й продукти і газету, сплатять за газ чи світло, допоможуть по господарству та просто поговорять по-людськи.

Пенсіонери та всі, хто в найближчому майбутньому збирається на пенсію, повинні знати свої права. Вибір місця отримання грошей залишається цілком за пенсіонером. Ніяка установа, включаючи Пенсійний Фонд України не має права змушувати отримувати пенсію в конкретній установі. Інакше ці дії можна кваліфікувати як неправомірні.

У випадку, коли пенсія отримується в банку і пенсіонером виявлено бажання отримувати державі виплати на пошті, особа має на це цілком законне право. Для цього необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду України за місцем проживання та подати заяву щодо переведення нарахування пенсії для одержання у відділенні поштового зв’язку з доставкою додому або безпосередньо в касі.

Варто зазначити, що тільки Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» гарантує вчасне та безпечне отримання пенсій та соціальних виплат громадянам України.