image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

У місцевих бюджетах Мелітополя – майже 13 мільйонів гривень єдиного податку

«Мелітопольські спрощенці нинішнього року стабільно збільшують сплату єдиного податку. А це позитивний сигнал для місцевих громад, оскільки єдиний податок належить до тих платежів, що є бюджетоутворюючим для місцевих бюджетів. Відтак, лідери територіальних громад повинні бути зацікавлені у створенні комфортних умов для розвитку малого бізнесу», — зазначає начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський.

За підсумками січня-лютого 2016 року підприємці-спрощенці сплатили до місцевих бюджетів міста Мелітополя та Мелітопольського району майже 13 мільйонів гривень єдиного податку. Тільки у лютому 2016 року місцеві бюджети отримали більше 8,5 мільйонів гривень єдиного податку, що майже вдвічі більше показників 2015 року. Таким чином, сума надходжень єдиного податку перевищила минулорічні показники січня-лютого майже на 62  відсотка, або майже на 5 мільйонів гривень.

«Додаткові кошти, які надходять на рахунки місцевих громад міста Мелітополя та Мелітопольського району працюють на поліпшення соціальних умов мешканців регіону. Досягти таких показників тільки зусиллями працівників Мелітопольської ОДПІ без тісної співпраці з платниками та органами місцевого самоврядування було б неможливо», – відзначив начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський.

Як запевнив керівник Мелітопольської ОДПІ, фахівці територіальних підрозділів зі свого боку гарантують якісне обслуговування та консультаційну допомогу тим підприємцям, котрі відповідально ставляться до конституційного обов’язку щодо сплати податків.