image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Студентська мандрівка виробничого спрямування

DSC_8280 (Копировать)25 березня студенти факультетів ЕнФ і АТЕ Таврійського ДАТУ під керівництвом доцента Орла О.М. та ст. викладача Богатирьова Ю.О. відвідали Запорізьку АЕС у м. Енергодарі.

Запорізька АЕС є найбільшою в Європі атомною електростанцією і виробляє більше 23% електричної енергії в Україні та має загальну електричну потужність 6000 МВт. До відома, такі джерела електричної енергії, як Дніпровська ГЕС має потужність 1500 МВт, Ботієвська ВЕС – 200 МВт, Сонячна електростанція «Solar energy» біля м. Токмак — 10 МВт).

Почалася екскурсія у інформаційному центрі ЗАЕС, де інженер інформаційного центру ЗАЕС Ошека Галина Євгенівна провела коротке знайомство із перетворенням енергії на АЕС.

DSC_8302 (Копировать)Другим етапом екскурсії було відвідування машинного залу енергоблоку №6, де студентам розповіли про особливості конструкції парової турбіни та генератора електричної енергії.

У ході екскурсії по Запорізькій АЕС студенти побували на гідротехнічних спорудах, де начальник гідротехнічного цеху Іващенко Сергій Іванович пояснив схему технічного водопостачання атомної станції, способи охолодження води і принцип дії охолоджувальних пристроїв, що використовуються на ЗАЕС.

Далі екскурсія продовжилася відвідуванням навчально-тренувального центру, до складу якого входять три повномасштабних тренажери оперативного персоналу блочних щитів керування енергоблоків. На всі питання були отримані компетентні та вичерпні відповіді від інженерів-інструкторів Казанцева Геннадія Олександровича і Меренкова Михайла Миколайовича.

DSC_8327 (Копировать)На одному з тренажерів студенти могли уявити себе у якості оперативного та ремонтного персоналу і брати участь у виведенні з аварійної ситуації енергоблоку. Після закінчення екскурсії студенти та викладачі висловили подяку керівництву Запорізької АЕС за організацію екскурсії та висловили сподівання про подальшу співпрацю в плані підготовки фахівців енергетиків.