image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

По сільських вулицях їздить новий сміттєвоз

IMG_5210 (Копировать)В Новенський сільський раді створюється комунальне підприємство, яке займатиметься вивозом  побутових відходів з населених пунктів району. Для цієї роботи вже придбано сміттєвоз вартістю у майже півтора мільйони гривень. Кошти були виділені з екологічного фонду обласного бюджету та бюджету сільської ради. За словами новенського сільського голови Валентина Бутенка, про таку техніку в сільській раді мріяли давно, а втілили задумку в життя вдалося за сприяння голови Мелітопольської райдержадміністрації Олександра Мангула.

Сміттєвоз може транспортувати побутові відходи об’ємом до 24 кубів. Як стверджує Валентин Бутенко, такої техніки не має навіть в місті. Придбали автомобіль у Німеччині.

  • Вона свіжа – 2011 року, технічний стан відмінний. Вона працює, вже її поставили на обік, оформили всі необхідні документи, — радіє сільський голова.

Голова райдержадміністрації Олександр Мангул вважає, що придбання сміттєвозу – це важливий крок у покращенні екологічної ситуації в районі.

  • І не зважаючи на те, що я спостерігаю в останній час критичні рядки з приводу: «а чи потрібно?». Нібито машина несправна. Все це неправда, і ми все одно будемо вирішувати екологічні проблеми в районі, — наголосив він.

Валентин Бутенко зазначає, що після купівлі сміттєвоз не вводився в експлуатацію через  тривале оформлення всіх необхідних документів.

IMG_5220 (Копировать)Наразі ведеться активна робота по пошуку спеціалістів, які працюватимуть в комунальному підприємстві та проводяться переговори з  сільськими громадами щодо підписання угод на вивіз сміття. Валентин Бутенко нарікає, що охочих працювати в установі небагато, особливо важко знайти водіїв.

Тривають на території сільської ради й інші заходи з благоустрою. Наразі в дитячому садку села Нове за рахунок місцевого бюджету замінюються вікна. За словами сільського голови, у нього та спеціалістів сільради ще безліч планів, які направленні те, щоб зробити життя селян якомога комфортнішим.

Надія ОСИПОВА