image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Піонери децентралізації ділилися досвідом

10 (Копировать)Створив громаду сам – навчи, як це зробити інших. – Керуючись таким принципом, лідер Веселівської об`єднаної територіальної громади Петро Кияшко запросив колег —  представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Якимівського, Василівського, Мелітопольського та Веселівського районів на нараду з актуальних питань створення та функціонування об’єднаних територіальних громад.

Після змістовної екскурсії селищем в актовому залі різнопрофільної гімназії розглядались питання функціонування громади. Під час зустрічі за «круглим столом» селищний голова Петро Кияшко  висловив свій погляд на особливості та проблеми реформування адміністративно – територіального устрою на території Веселівської ОТГ.

— Робота зі створення окремих структурних підрозділів селищної ради триває. Адже саме вони забезпечать обслуговування жителів громади і гарантуватимуть надання їм необхідних послуг. Вже створено відділи освіти, територіальний центр соціальних послуг, культурно-мистецький центр, центр первинної медико-санітарної допомоги. Проводиться підбір працівників для місцевого центру надання адміністративних послуг, — розказав Петро Кияшко.

11 (Копировать)Він підкреслив, що громада очікує на отримання першого траншу субвенції з державного бюджету на розвиток інфраструктури, який має надійти до кінця поточного місяця. За словами голови Веселівської ОТГ, пріоритетними напрямками роботи залишається розвиток галузі освіти, охорони здоров’я та розбудова місцевої інфраструктури.

Представники виконавчого апарату Веселівської селищної ради, які проінформували колег про основні напрямки своєї діяльності. При обговоренні проблем учасники наради торкалися таких питань, як порівняльна фінансова спроможність громади до та після об’єднання, наявні джерела наповнення бюджету та умови утримання і фінансування закладів освіти та соціально-культурної сфери.

Жодне з питань піонери децентралізації в області не залишили без відповіді. Після плідної дискусії за круглим столом, підводячи підсумки, голова селищної ради Петро Кияшко подякував всім присутнім за участь в нараді та висловив сподівання, що якісна співпраця між громадами стане поштовхом для сталого і перспективного розвитку регіонів України.