image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Надходження військового збору від платників Мелітопольської ОДПІ – 7,7 млн. грн.

Як повідомив начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський за І квартал поточного року на підтримку української армії від платників міста та району надійшло 7,7 млн. грн., що на 2,5 млн. грн. більше надходжень січня – березня 2015 року.

«Загалом спостерігається стабільна динаміка надходжень військового збору. Так, якщо у січні 2016 року, відрахування на потреби Збройних сил України вМелітопольському регіоні складали – 2,1 млн. грн., то вже у лютому поточного року — майже 2,7 млн. грн., зокрема в березні надійшло від платників 2,9 млн грн.

«Платники податків нашого міста та району чітко усвідомлюють свою високу громадянську відповідальність за справу у наближення миру в Україні. Зрештою, у цьому відношенні бізнес демонструє активне громадянське сумління і патріотизм, тому сплата військового збору забезпечується у повному обсязі», – підкресливВалерій Літинський.

Нагадуємо, що військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов’язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Податкового кодексу України. Слід відзначити, платники податків військовий збір платять у розмірі 1,5% від своїх доходів.