image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Нові шпаківні з’явилися в селі

IMG_8932 [1]Місцеві мешканці села Оленівка встановили шпаківні у зеленій зоні свого населеного пункту. Це відбулося завдяки проведенню акції «Зустріч птахів» та Дня довкілля, а також з нагоди 170-річчя Старобердянського лісництва.

Новопилипівський сільський голова Віктор Федорченко розповів, що в акції беруть участь діти Тихонівської та Новопилипівської шкіл і співробітники Старобердянського лісництва. Ініціаторами події виступили депутати місцевої ради. На їх пропозицію залюбки відгукнулися діти,  їх батьки та всі охочі.

Будиночки для птахів діти підготували своїми руками.

— Вони робили шпаківні і з природного матеріалу, і вже з більш сучасного. Діти радіють, люблять природу, допомагають птахам, — розповідає директор школи с. Тихонівка Наталя Лисенко.

Змайстрували таку красу й представники Старобердянського лісництва.

— Сьогодні було привезено сім шпаківень, але це тільки невелика частина від загальної кількості. Ми ще плануємо поставити шпаківні й у Тихонівці, Новопилипівці, Соснівці. Кожного року ми 70-80 шпаківень розвішуємо. Крім цього, ми реставруємо шпаківні, яким вже 5 та більше років, — підкреслює лісничий Старобердянського лісництва Мелітопольського лісомисливського господарства Олександр Горшков. Лісничий зазначив, що люди все більше нехтують природними ресурсами.

— Дуже багато останнім часом випадків браконьєрства. Знищують як дерева, так і тварин. Тому ця акція має важливе екологічне значення, і я вважаю, що дітям цікаво спостерігати за цим процесом.

До встановлення будинків для птахів діти та дорослі підійшли з веселим настроєм. А перепочивали вони за смачним столом із запашними пиріжками, підкреслює депутат Новопилипівської сільради Олена Римаренко.

Тепер у зеленій зоні Оленівки буде гарно. А пташки невдовзі радуватимуть місцевих мешканців своїм щебетом.