image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Заява Мелітопольської міськрайонної первинної організації ЗОО НСЖУ

НЦЖУМіському голові Мелітополя С. Міньку

Секретарю Мелітопольської міської ради

М. Бельчеву

Голові фракції «Опозиційний блок» Мелітопольської міської ради Г. Данильченко

 

Заява Мелітопольської міськрайонної первинної організації ЗОО  НСЖУ

 

В ході другого пленарного засідання чергової 8-ї сесії Мелітопольської міської ради депутат від фракції «Опозиційний блок» Микола Карандаш в присутності всього депутатського корпусу, представників громадськості дозволив собі висловити незадовільну оцінку на адресу журналістів Мелітопольщини, назвавши їх людьми не лише без спеціальної, але й без  вищої  освіти. З огляду на те, що трансляція сесійного засідання велася в прямому ефірі, міркування Миколи Михайловича могли чути тисячі і тисячі жителів не тільки Мелітополя, а й за його межами.

У своїй емоційній заяві Микола Карандаш сказав зокрема таке:

— Качество передач, качество публикаций, свидетельствуют о том, что у нас нет журналистов, которые бы, в действительности, получили высшее  образование, закончили факультет журналистики и были квалифицированными журналистами. К огромному сожалению, в лучшем случае – это заочно Мелитопольский педуинверситет, музпед по классу игры на балалайке.  Вот это лучшее образование, которое имеют журналисты. К сожалению, журналистов  квалифицированных, которые бы закончили факультет журналистки, могли квалифицированно написать статью и квалифицированно построить передачу нет.

Такий вислів депутата міської ради і вчителя за освітою, колишнього працівника МДПУ ім. Б. Хмельницького члени Мелітопольської міськрайонної первинної організації Національної Спілки журналістів розцінюють як зневагу і до працівників МДПУ, і до журналістів. Вислів депутата є образою на адресу більшості мелітопольських фахових спеціалістів у сфері журналістики.

Члени міськрайонної первинки Національної Спілки журналістів мають не лише вищу, а й спеціальну освіту, проходили навчання на професійних курсах українських та міжнародних фундацій, про що свідчать отримані дипломи сучасного зразка. Більш того, професійні досягнення мелітопольських журналістів неодноразово були відзначені на журналістських конкурсах міжнародного рівня, таких, як «Перемогли разом», «Срібне перо» і безлічі всеукраїнських та обласних.

У зв’язку з вищесказаним, ми вимагаємо на найближчій черговій сесії міської ради від депутата міськради Миколи Карандаша публічного вибачення за те, що він зневажливо повівся відносно журналістської спільноти Мелітопольщини, фактично назвавши всіх «неуками» і «непрофесіоналами».

У разі відмови від публічних вибачень від депутата міськради Миколи Карандаша, залишаємо за собою право звернутися до суду.

До відома: Мелітопольська міськрайонна первинна організація ЗОО НСЖУ об’єднує журналістів  14 ЗМІ м. Мелітополя, Приазовського, Якимівського та Мелітопольського районів. За результатами своєї діяльності первинка визнана кращою в Україні у  2014 році.

 

Копії листа надані