image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Рятувальники – в посиленому режимі роботи

polozhenie-o-mchs-ukrainyСпеціалісти міськрайонного управління державної служби з надзвичайних ситуацій задля попередження виникнення лісових пожеж провели просвітницький рейд на території державного підприємства «Мелітопольське лісомисливське господарство». Рятувальники і лісничі поспілкувалися з пересічними мешканцями та розповіли про елементарні правила пожежної безпеки.

Головний фахівець відділу цивільного захисту Мелітопольської міськрайонної ДСНС Олена Криворотько нагадала, що напередодні травневих свят треба бути вкрай обачним під час відвідування лісів. Вона розповіла, що головне правило поведінки під час пожежі в лісовому масиві — це якомога менше панікувати та зібратися з думками. Дістатися туди, де немає дерев та будь-яких насаджень та закрити ніс і рот мокрою ганчіркою. Обов’язково намагатися уникати палаючих дерев.

В свою чергу лісники розповідають, що постійно перебувають в готовності  до боротьби із вогняною стихією. Та попереджають мешканців про те, що треба  бути обережними, свідомо ставитися до збереження довкілля.

Рятівники радять у разі загорання в екосистемах одразу ж звернутися до гарячої лінії 101.