image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Платники єдиного податку Мелітопольської ОДПІ сплатили до бюджету близько 26,6 млн. грн.

04_023319_2«Завдяки сумлінній сплаті платниками податку за 4 місяця поточного року до місцевих бюджетів Мелітопольщини мобілізовано єдиного податку у сумі майже 26,6 млн. грн., зокрема в квітні надійшло 7,2 млн. грн. У цілому по Мелітополю та району  у порівнянні з  2015  роком надходження  зросли на 11,3 млн. гривень. Фізичними особами – платниками єдиного податку перераховано майже 15,8 млн. грн. цього податку. Від юридичних осіб – «спрощенців» надійшло 4,2млн. гривень. Решта коштів була сплачена сільгоспвиробниками, які застосовують спрощену систему оподаткування», — відзначив начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський. 

Нагадуємо платникам з 01.01.2016 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 р. № 909-VIII, яким змінено умови перебування суб’єктів господарювання на спрощеній системі оподаткування та ставки. Зокрема, для спрощеної системи передбачені наступні зміни:

1)   зменшено розмір граничного річного обсягу доходу єдинників 3 групи з 20 до5 млн. грн.;

2)  збільшено відсоткові ставки єдиного податку для єдинників 3 групи до 3 та 5% для платників і неплатників ПДВ відповідно;

3) вилучено застереження щодо того, що права власності/користування земельними ділянками, що є об’єктом оподаткування «єдинників» групи 4, повинні бути оформлені і зареєстровані відповідно до законодавства;

4) для платників 4групи ставки єдиного податку  збільшені в 1,8 раза і становитимуть в залежності від категорії земель від 0,16 % до 5,4 %.

Єдиний податок сплачується безпосередньо до місцевих бюджетів, зазначені кошти платників надходять на розвиток власного регіону, зокрема, на фінансування державних соціальних програм, виплату заробітної плати вчителям, медикам, пенсії, надання допомоги малозабезпеченим верствам населення, фінансування соціально-культурної сфери підкреслив Валерій Літинський.