image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

До державного бюджету спрямовано 45,3 млн. ПДВ

04_023319_2У січні-квітні платники податку на додану вартість Мелітопольської   ОДПІ спрямували до державної скарбниці 45,3 млн.грн. цього податку. Зокрема, у квітні надійшло 14,7 млн. грн. ПДВ.  Минулорічний показник аналогічного періоду перевищено на26,1 млн. грн.

Мелітопольська ОДПІ звертає увагу, що з метою забезпечення виконання нових правил оподаткування, запроваджених з 1 січня 2016 року наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 р. №21 «Про затвердження форм та порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» (далі – Наказ №21) затверджена нова форма декларації з податку на додану вартість.

Оскільки останні зміни в оподаткуванні, що запроваджені з 1 січня 2016 року, повною мірою можуть бути відображені лише в податковій декларації з податку на додану вартість, що затверджена Наказом №21, то податкова звітність з ПДВ, починаючи із звітного періоду січень 2016 року, подається усіма платниками податку за новою формою в електронному вигляді.

«Запровадження системи електронного адміністрування податку на додану вартість дало позитивний результат у вигляді зниження ризиків формування фіктивного кредиту та унеможливлення отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету», зауважив начальник Мелітопольської ОДПІ Валерій Літинський.