image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Сільським амбулаторіям передали сучасне обладнання

IMG_0021Сучасне медичне обладнання отримали 30 червня всі одинадцять амбулаторій загальної практики сімейної медицини Мелітопольського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. На це понад 100 тис. грн. виділила за договором співробітництва з Мелітопольським районом компанія вітряних електростанцій «Eurocape Ukraine».

Голова райради Олександр Мордик та регіональний представник «EuroCape Ukraine» Микола Калаянов передали працівникам сільських закладів охорони здоров’я електрокардіографи, лабораторну центрифугу, пульсометри, тонометри, глюкометри та інше обладнання.

Микола Калаянов підкреслив, що «Eurocape Ukraine» турбується про розвиток соціальної сфери Мелітопольського району вже протягом багатьох років.

— За роки співпраці з Мелітопольським районом, придбано для Мелітопольської центральної районної лікарні два автомобілі швидкої допомоги,  проведено ремонт покрівлі та вікон Мордвинівського ФАПу, вікон і опалення Мордвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, відремонтовано  Новенську бібліотеку, надано фінансову допомогу для  відкриття групи  у Новенському дитячому дошкільному закладі.

Олександр Мордик подякував представникам «Eurocape Ukraine» за те, що вони дотримуються своїх обіцянок і допомагають відновити матеріально-технічну базу медзакладів та інших об’єктів соціальної сфери.

Головний лікар районного центру ПМСД Олена Тверда нагадала, що декілька років тому на придбання чотирьох електрокардіографів кошти виділялися   з районного бюджету, але цього обладнання стало недостатньо. Тому вже за кошти «Eurocape Ukraine» було придбано ще чотири електрокардіографи.

— Електрокардіографи — це дороге обладнання, яке коштує приблизно 20-25 тисяч гривень. Зараз Костянтинівська та Новобогданівська амбулаторії отримали два нових переносних електрокардіографи. Так, ще два стаціонарних електрокардіографи ми передали Новомиколаївській амбулаторії та у Мирному.

Також були придбані пульсометри, які врай необхідні сімейним лікарям для повноцінної роботи.

— Ми зіткнулися з відсутністю цього обладнання, коли взимку був спалах грипу та ОРВІ, — зазначила лікар.

Кожна сільська амбулаторія також отримала глюкометри з тест-смужками та бактерицидні лампи.

Олена Тверда зазначила, що таке сучасне медичне обладнання допоможе ставити якісні своєчасні діагнози пацієнтам Мелітопольського району.