image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Платники Мелітопольської ОДПІ спрямували на зміцнення обороноздатності країни понад 16,5 мільйонів гривень військового збору.

04_023319_2Саме така сума поповнила Державний бюджет України протягом січня-червня цього року. Це перевищує минулорічні показники відповідного періоду на 5,0 млн.грн. або на 43,8%. Зокрема у червні сума збору склала 3,2  млн. грн. Про це повідомив начальник інспекціїВалерій Літинський.

Відповідно до норм Податкового кодексу України, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Збір сплачується з усіх доходів, які оподатковуються податком на доходи фізичних осіб.

Не є платниками військового збору громадяни, які отримують пенсію у розмірі нижче десяти розмірів прожиткового мінімуму, встановленого на 1 січня звітного податкового року (у 2016 році – 10740 грн.) та платники, які працюють на спрощеній системі оподаткування. Також військовим збором не оподатковуються доходи, визначені ст. 165 Податкового кодексу України.

«Ці показники роботи свідчать про відповідальність представників підприємницької спільноти перед державою у наповненні бюджету та забезпеченні безперебійного виконання нею своїх функцій в складних реаліях економічного сьогодення», – зазначив Валерій Літинський.