image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Коли та на яких тварин можна полювати

БезымянныйЗ 13 серпня на території Мелітопольського району відкривається сезон полювання. Про це повідомляють в Державному підприємстві «Мелітопольське лісомисливське господарство».

Правила треба виконувати

Спеціалісти підприємства нагадують мисливцям про оформлення відстрільних карток та про дати полювання на різновиди дичини. Так, на  норця великого, качок, лиску, куликів можна полювати з 13 серпня до 31 грудня поточного року. В ці ж дні можна стріляти куріпку сіру та фазана, гуску сіру, білолобу велику, гуменника.  З 13 серпня по 28 вересня можна полювати на голуба та перепела. Протягом тижня полювати можна у середу — з собакою, при наявності на неї документів, суботу, неділю. В день мисливці мають право підстрелити не більше 2 лисків, 6 перепелів, 3 куріпки сірих, куликів, голубів, 10 качок, 5 фазанів. Також встановлено час доби, коли дозволено стріляти пернату дичину —  зранку за годину до сходу сонця.

З 13 листопада до 29 січня можна полювати на зайця-русака, з 1 жовтня до 26 лютого 2017 — на лисицю, єнотовидну собаку, вовка — таке полювання здійснюється виключно під керівництвом посадової особи, користувача мисливських угідь. На цих звірів  можна полювати у неділю. З 1 жовтня до кінця 2016 р. по суботах і  неділях також дозволено колективне та облавне полювання на самців і самок кабана та їх молодняк.

Слід пам’ятати про заборону

Також спеціалісти «Мелітопольського лісомисливського господарства» нагадують, що мисливцям слід не забувати про основні правила полювання. Зокрема, про те, що під забороною перебувають всі види, занесені до «Червоної книги України», не можна полювати на території Приазовського національного природного парку, мисливство в межах території та об’єктів природно-заповідного фонду здійснюється відповідно до їх режиму. Заборонено полювати за  10 км від міст дислокації військових частин  та на відтворювальних ділянках…

Виявляти увагу до стану диких тварин

Мисливців просять у разі виявлення слабких, хворих диких тварин або загиблих негайно інформувати користувачів мисливських угідь, тобто спеціалістів «Мелітопольського лісомисливського господарства». Це допоможе вчасно виявити небезпечну інфекцію та запобігти її розповсюдженню серед свійської худоби.

Традиційно впродовж сезону полювання проводитимуться рейди, під час яких виявлятимуть порушників  правил полювання.