image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Лісгоспники затримали браконьєрів

ohotaДнями представники Мелітопольського лісомисливського господарства в ході планового рейду виявили зловмисників, які незаконно полюють на мисливських тварин. Фахівці зазначають, що основними причинами порушень є недотримання норм добування цих диких тварин.

13 серпня стартував сезон полювання, і це означає, що на територіях мисливських угідь почали орудувати браконьєри, які “не знають” про порядок здійснення полювання та незаконно проводять відстріл мисливських тварин. Так, на території ДП «Мелітопольське лісомисливське господарство» орудували 8 зловмисників, на яких представники лісомисливського господарства склали адміністративні протоколи. Ці порушники були без відстрільної карти, яка б давала мисливцю право на проведення полювання на певний вид тварин, протягом визначеного терміну. У деяких людей були відсутні документи на мисливську собаку.

Головний мисливствознавець ДП «Мелітопольське лісомисливське господарство» Віталій Ніколаєв розповів, що наразі йде полювання на водоплавну дичину, голубку, перепілку та на лиску. Загалом Віталій Ніколаєв зазначив, що мисливський сезон проходить спокійно, без надзвичайних ситуацій.

Віталій Ніколаєв застеріг, що у разі порушення правил полювання, на браконьєрів чекають штрафні санкції, розміри яких коливаються від 100 до понад 1000 грн.