image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

«ПОДАТКОВІ» ШАХРАЇ НЕ ЗУПИНЯЮТЬСЯ ТА ВИМАГАЮТЬ У ПЛАТНИКІВ ГРОШІ

В Мелітополі знов активізувалис04_023319_2-460x321ь «податкові» шахраї, які пропонують посадовим особам суб’єктів господарської діяльності нібито від імені керівництва Мелітопольської ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області перерахувати кошти на розрахункові рахунки, поповнити рахунок мобільного телефону, сплатити готівкою за непроведення перевірки фінансової діяльності суб’єктів господарювання, або за здійснення інших неправомірних дій.

Мелітопольська ОДПІ просить суб’єктів господарювання бути обережними, не піддаватись на провокації, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

Такі факти підривають авторитет Державної фіскальної служби України та знижують рівень довіри до її працівників, які сумлінно виконують свої обов’язки.

Керівництво Мелітопольської ОДПІ звертає увагу, що право на проведення документальної планової або позапланової перевірки діяльності суб’єктів господарювання надається лише у випадках, коли платнику до початку перевірки вручено у встановленому порядку копію наказу про проведення перевірки (порядок проведення документальних планових перевірок визначено ст. 77 Податкового кодексу України, порядок проведення документальних позапланових перевірок визначено ст.78 ПКУ). Для проведення фактичної перевірки посадові особи контролюючого органу повинні пред’явити направлення на проведення такої перевірки з підписом керівника та скріплене печаткою, копію наказу для проведення перевірки також з підписом керівника та скріплене печаткою, а також службові посвідчення, які зазначені в направленні на проведення перевірки (ст. 81 ПКУ).

У разі отримання інформації про вчинення протиправних дій під видом працівників органів фіскальної служби або нібито від їх імені, просимо звертатись до правоохоронних органів, до Антикорупційного сервісу ДФС України «Пульс» за телефоном (044) 284-00-07, або управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Запорізькій області за номером телефону (061) 213-54-83.