image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Табір  «Чайка» занепадає

12:05 04.04.2018

Майно ДОТ Чайка майже знищено

Минулого року  на охорону майна давно недіючого оздоровчого табору «Чайка», що знаходиться в Алтагирі,  з бюджету району витратили близько 130 тис. грн.,  а депутати за цей час так і не визначилися з подальшою долею цього закладу.

Стан будівель погіршується

За останній рік в таборі, де вже давно не лунають дитячі голоси, збільшилася кількість аварійних приміщень. Про це під час засідання президії ра-йонної ради повідомив голова райради Олександр Мордик.

Він зазначив, що у лютому поточного року виїжджав на об’єкт, і побачене там ніяк не радує.

— Ситуація погіршилася: м’яка покрівля зовсім зіпсувалася, зараз там тече дах, прогнила підлога. Нам треба прийняти якесь рішення, — наголосив районний очільник.

У 2017 році спеціалісти апарату районної ради активно шукали охочих подарувати оздоровчому закладу друге життя. Та, зважаючи на те, що у Молочному лимані рівень води впав, на цю пропозицію ніхто не відгукнувся.

Після інформації про стан справ члени президії запропонували оцінити майно «Чайки» та виставити його на продаж. Більшість присутніх пропозицію підтримали.

Де взяти гроші, ніхто не знає

Проти висловилася член президії, депутат райради Оксана В’юник. Вона запропонувала створити на території табору кемпінг.

Але не все так просто. Як стверджують фахівці, при створенні кемпінгу на території оздоровчого закладу, по-перше, треба змінити його призначення, а по-друге, вкласти чималі кошти у цей проект. Присутні наголосили: якщо б в районному бюджеті були  гроші на ремонт табору, то питання про його продаж взагалі не підіймали. А депутат Василь Масалабов запропонував депутатці здійснити цей проект власним коштом. Але Оксана В’юник відповіла, що в неї бізнес є, і цей напрямок її не цікавить.

На засіданні президії наголошували, що, на жаль, при відсутності у лимані води, діяльність табору втрачає сенс. Присутні підкреслювали, що цього року в районному бюджеті дефі-цит коштів на захищені статті витрат, тож віднайти гроші на багатомільйонну реконструкцію неможливо.

У підсумку дискусії було вирішено розглянути подальшу долю «Чайки» на засіданні найближчої сесії районної ради, а депутатам до цього часу надати свої пропозиції щодо вирішення цього питання.