image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

До пожеж призводить недбалість

23 липня у Новгородківці вщент вигорів житловий будинок, на щастя, ніхто не постраждав. А всього з початку року в районі зафіксовано понад 130 загорянь. За інформацією рятувальників, питома вага пожеж припадає саме на літній період.

Від недопалка зайнялася трава

Як розповіла головний фахівець відділу цивільного захисту Мелітопольського управління державної служби з надзвичайних ситуацій Олена Криворотько, основною причиною загорянь є банальна недбалість.

Недопалок, кинутий у траву, або незагашене вогнище —  така халатність може стати причиною справжньої біди. Найчастіше в ра-йоні горить трава, на такі виклики пожежні бригади виїжджають кожного дня по декілька разів.

Нерідко пожежі трапляються і на території ДП «Мелітопольське «Лісомисливське господарство». З початку року ліс горів 5 разів, а 9 разів виникали загрози пожеж. З метою ліквідації загорянь та нейтралізації  вогнищ на підприємстві діє 5 добровільних пожежних дружин. Головний лісничий лісомисливського господарства Едуард Орда наголосив: вогонь надає чималої шкоди флорі та фауні лісу.

Пожежа знищує на своєму шляху всю рослинність, комах, птахів та звірів, а якщо постраждалі дерева вчасно не спиляти, то вони сприятимуть розповсюдженню рослинних шкідників.

Легше запобігти, ніж ліквідувати

Зважаючи на такий стан справ, спеціалісти управління державної служби з надзвичайних ситуацій та лісгоспу провели роз’яснювальну роботу серед відпочиваючих у лісових масивах. Вони зазначи-ли, що наразі в Запорізькій  обла-сті встановлено 5 рівень пожежної загрози, тому у містах відпочинку заборонено розпалювати вогнища. А якщо вже без багаття не обійшлося, не залишати його без нагляду та загасити, не кидати недопалки, сільгоспвиробникам категорично заборонено спалювати на полях стерню. Рятувальники зазначили, що при пожежі слід завжди телефонувати на номер 101. Загасити вогнище самостійно можна у виняткових  випадках.

У зв’язку з чималим навантаженням в літній період, пожежній службі бракувало пально-мастильних матеріалів, тож з районного бюджету виділені кошти на додаткове пальне.