image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

ТДАТУ представляє новітні наукові досягнення на Дні поля-2018

Сучасні сорти рослин, засоби виробництва, новітні технології, сільськогосподарська техніка та наукові відкриття – все це робить «Міжнародні дні поля в Україні» унікальною подією. 2 серпня 2018 року на базі ТОВ «Енергія-2000» в місті Мелітополі Запорізької області відбувся щорічний «День поля», формат якого – це відкритий незалежний майданчик для спілкування між експертами-радниками, виробниками насіння та сільськогосподарської техніки, з метою впровадження інноваційних технологій та підходів в аграрний сектор.

Гостями «Дня Поля» стали більш ніж 150 осіб, які представляли близько 100 компаній Запорізької, Дніпропетровської та Кіровоградської областей.

Офіційне відкриття «Дня Поля» розпочалося з вітального слова директора ТОВ «Енергія-2000» Бандури М. П. та директора ТОВ «Агрохімсервіс» Швігла В.І.

Програма заходу була досить насиченою. На демонстраційних ділянках представили 59 гібридів основної олійної культури нашого регіону – соняшнику – від компаній «Syngenta», «Pioneer», «Euralis», «Semences», «Limagrain», «Nyseed», «MasSeeds». Представники компаній розповіли про особливості вирощування того чи іншого гібриду соняшника та відповіли на питання щодо показників врожайності цієї культури в залежності від гібриду. Крім того, відбулася демонстрація роботи багатофункціональної сільськогосподарської ґрунтообробної техніки провідних вітчизняних виробників – «Elvorti», «Claas», «VelesAgro», «Бердянські жатки».

Особливу зацікавленість у присутніх викликали наукові розробки Таврійського державного агротехнологічного університету. Його науковцями вперше у нашій країні був представлений комплекс машинно-тракторних агрегатів для реалізації 12-ти рядної системи вирощування просапних культур з міжряддями 70 см. До складу комплексу увійшли посівний та просапний агрегати. Перший із них складається із трактора JohnDeere 6135 B, і розробленої фірмою «Ельворті» за пропозицією науковців Таврійського ДАТУ, 12-ти рядної сівалки LEDА-12. До складу другого входить 12-и рядний культиватор КРНВ-8,4 і трактор МТЗ-892.

У поточному році розробленим комплексом машин у Таврійському ДАТУ було посіяно більше 300 га соняшнику. Отримані при цьому наукові дані свідчать про техніко-економічну ефективність наукової розробки університету.

День поля – гарна нагода не лише ознайомитися з новітніми досягненнями в аграрному секторі, а й представити власні здобутки. Такою можливістю користується і ТДАТУ – щорічно на День Поля університет має нагоду продемонструвати свої наукові розробки і поділитися досвідом з іншими учасниками унікальної події.

Детальніше: http://www.tsatu.edu.ua/

 Прес-служба ТДАТУ