image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

6 серпня Мелітополь зустрічавмолодих бібліотекарів зі всієї України.

Цього року у м. Мелітополь та смт Кирилівка Запорізької областіз6 по 9 серпня проходитьІІІ Літня школа молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації (УБА).

Головна мета Школи – допомогти молодим бібліотекарям швидко та легко адаптуватись у професійному бібліотечному середовищі та сформувати власну активну дієву позицію.

ОрганізаторамивиступаютьМолодіжна секція УБА під керівництвом Оксани Бояринової та Миколи  Вірстюка. ПартнерамиІІІ Літньої школи молодих бібліотекарівУкраїни є:

  • Централізована бібліотечна система (ЦБС) відділу культури Мелітопольської міської ради Запорізької області;
  • Відділ культури Мелітопольської міської ради Запорізької області.

Протягом чотирьох днів 25 молодих фахівців бібліотечної справи працюватимуть над темою «Highlevellibrary: бібліотека, яку створюємо ми».  Відкрила захід Лариса Лугова, член Президії УБА, директор Львівської обласної бібліотеки для дітей.

В Програмі школи — «LEVEL 1 – Різні обличчя бібліотек міста «М».

Своє навчання «школярі» розпочали з локації №1-Центральної дитячої бібліотеки ім. А. Гайдара («Мальвіна»).Про створення в бібліотеці сучасного простору для дітей,проектну діяльність, отримання міських та міжнародних грантів, нові форми роботи для дітей, організацію сімейного дозвілля розповіла заступник директора ЦБС Галина Водоп’янова.

Далі робота продовжиласьв бібліотеці-філії ім. М. Горького — центрі громадської активності, в якому проходять заходи з неформальної освіти та організована діяльність коворкінг-центру.Досвідом роботи бібліотеки в цілому та коворкінг-центрузокрема поділилися завідувач бібліотекою СвітланаСінєгіна та бібліотекар НаталяСкотницька. Про співпрацю з книгозбірнями міста розповіли громадські активісти та волонтери Ольга Леонтьєва, Тетяна Окружна, МихайлоАрестенко та ІринаБардік.

Локацією №3 стала Центральна міська бібліотека ім. М.Ю. Лермонтова, що є сучасною бібліотекою в умовах інформаційного суспільства. Тут розглядались питанняспівробітництва з місцевою владою та громадським сектором. Директор ЦБС Інна Єфименкоознайомила із партисипативною та інноваційною діяльністю публічних бібліотек міста, роботою пунктів супроводу громадського бюджету та відповіла на численні запитання молодих колег.

Приємною несподіванкою для гостей нашого міста стала екскурсія до унікальної пам’ятки давньої культури в Україні – Кам’яної Могили, яка має статус Національного історико-археологічного заповідника.

Для продовження навчання гості вирушили у смт Кирилівка, де на них очікують:

  • корисні та цікаві тренінги у сучасному конференц-залі та під відкритим небом з найактуальніших тем, а саме: маркетинг та дизайн бібліотечних послуг, сервіс та антисервіс у бібліотеках, сервіси з використанням IT-технологій, калейдоскоп інноваційних послуг та інше;
  • знайомство з найактивнішими молодими бібліотекарями України, розбудова команди;
  • креативний простір, можливості командної роботи і відпочинку, гарний настрій, літній відпочинок;
  • набуття лідерських, тренерських та організаційних навичок;
  • вечірні читання на узбережжі моря.

Набуватиме нових знань у ІІІ Літній школі молодих бібліотекарів і представниця Мелітополя –бібліотекар Центральної міської бібліотеки ім. М. Лермонтова Ірина Дрюцька.

Тож бажаємо школярам плідної праці, успіхів у придбанні нових практичних знань і реалізації себе як професіоналів!