image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Журналістська акція «Посади дерево»

12:57 10.04.2013

Третього квітня біля меморіалу загиблим радянським воїнам у селі Нове  з’явилася нова алея з лип та катальп. Облаштувати новий парк новенцям  допомогли мелітопольські журналісти — члени Мелітопольської міськрайонної первинної організації ЗОО НСЖУ. посади дерево 1

Початок весни — це час приведення територій до ладу. Традиційно напередодні травневих свят місця навколо меморіалів, ділянки вздовж трас, території населених пунктів очищуються від бруду, облаштовуються, збагачуються на нові дерева, кущі та квіти.

Так, Новенський сільський голова Валентин Бутенко розповів, що цього року сельчани вирішили відродити сільський парк, який існував тут у середині минулого сторіччя. Ділянка була ретельно розчищена, наразі вона оснащується зеленими насадженнями. З екологічного фонду області на ці потреби було виділено 95 тисяч гривень. Додаткові кошти виділить сільрада — на них в новоствореному парку буде встановлений дитячий майданчик.

посади дерево 3Долучитися до озеленіння може будь-хто. В сільській раді пропонують започаткувати добру традицію — при народженні дитини чи при створенні нової сім’ї новенці можуть висаджувати на території парку деревце, аби через декілька років гуляти стежками вже зеленого, тінистого парку та насолоджуватися свіжим повітрям.посади дерево 2

Поки ж до створення парку активно залучилися мелітопольські члени НСЖУ — працівники газет, телекомпаній та радіо. Як підкреслила голова первинки Діляра Кудусова, це не єдина суспільно корисна акція мелітопольських журналістів. Наприклад, вже цієї неділі «акули пера» долучаться до благодійного заходу «Заради здоров’я, заради життя» — спортивного кросу зі збором коштів на лікування важкохворих дітей.