image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Заради здоров’я, заради життя

13:08 10.04.2013

7 квітня, у Всесвітній День здоров’я, в Мелітополі вже вдруге відбувся благодійний легкоатлетичний крос «Заради здоров’я, заради життя».

Благодійна та спортивна традиція, започаткована минулого року мелітопольською первинною організацією Національної спілки журналістів України та благодійною організацією «Сяйво надії», прийшлася до душі міському керівництву, тому цього року її вирішили повторити.заради 2

 Допомогти та зберегти здоров’я

Ця благодійна акція направлена на ведення здорового способу життя та на збір коштів для лікування тяжкохворих дітей. Саме їм так необхідна і  моральна, і матеріальна допомога. У боротьбі з хворобою батьки цих дітей вже витратили майже все. Подальше лікування, а саме хірургічні операції, коштують немалих грошей. Звідки їх взяти? Саме так розбиваються надії дітей та батьків на повне одужання. Однак у нашому місті вихід знайшли журналісти. Разом мелітопольці можуть допомогти дітям одужати, зібрати кошти. Але не всім дітям можна одразу допомогти. Тому вирішили допомагати кожному по черзі. Так була започаткована благодійна акція «Заради здоров’я, заради життя».

заради 1Минулого року благодійна акція, фіналом якого став легкоатлетичний крос, зібрала більш ніж 130 тисяч гривень на лікування п’яти тяжкохворих дітей. Завдяки цьому діти отримали такі необхідні кошти. Зараз всі вони проходять курс лікування та вже почувають себе набагато краще. Звісно, попереду в них ще довгий та тяжкий шлях до одужання, але на боротьбу з хворобою їх надихає допомога мелітопольців. Тим паче, що Мелітопольщина — край небайдужих людей.

У цьому році фінансову допомогу отримають вісім дітей: Катерина Петухова, Микола Переверзєв, Ганна Пивоварова, Катерина Радєва, Даніл Передрій, Софія Петрова, Костянтин Дерменджиєв та Іван Кочкін. Кожному з них потрібно від 4 до 150 тисяч гривень на лікування.

Школярі обирають здоров’я

У Всесвітній день здоров’я були підбиті підсумки і нагороджені переможці та призери міського конкурсу стінгазет та шкільних газет «За здоровий спосіб життя», який проводиться  серед учнів мелітопольських шкіл з ініціативи Мелітопольської організації Національної спілки журналістів України.

Як розповіла голова Мелітопольської міськрайонної первинної організації ЗОО НСЖУ Діляра Кудусова, усі учасники конкурсу добре попрацювали, створивши яскраві, змістовні та цікаві газети. Тому членам журі — професійним журналістам — було нелегко обрати переможців.

За підсумками конкурсу перше місце у номінації «стінгазети» завоювала редколегія газети «Ми за здоровий спосіб життя» ЗОШ № 11. Друге місце зайняла редколегія газети «Планета дитинства» ЗОШ № 20. Третє місце — в активі редколегії газети «Здоров`ятко» ЗОШ № 24. У номінації «шкільні газети» перше місце отримала газета «Наждачка» НВК № 16, друге місце розділили газети «Ми» гімназії № 19 та «Два плюс два» ЗОШ № 22. Третє місце зайняла газета «У дев`яточку» гімназії № 9. Переможці та призери були нагороджені грамотами та пам’ятними призами. Також за активну участь заохочувальними призами були нагороджені редколегії шкільних газет загальноосвітніх шкіл міста № 25, № 23, № 6 та № 7.заради 3

Як запропонувала Діляра Кудусова, у майбутньому ці газети можуть взяти участь у міжнародному конкурсі шкільних медіа. У цьому році свої роботи на конкурс, ініціатором якого є НСЖУ, подали 820 учасників з 10 країн світу.

Благодійний забіг

— Ми вирішили зробити цю благодійну акцію традиційною та щорічною, — говорить голова Мелітопольської первинної організації Національної спілки журналістів України Діляра Кудусова. — Разом з благодійною організацією «Сяйво надії» та керівництвом міста ми знову проводимо благодійний збір коштів на лікування дітей.

У цьому році до легкоатлетичного кросу долучилися учні мелітопольських шкіл, студенти вищих навчальних закладів та усі мелітопольці, які підтримують здоровий спосіб життя і можуть пробігти дистанцію у 1000 метрів. Усі інші у цей час могли спостерігати за спортсменами та пожертвувати гроші на лікування дітей.

У забігу не стали осторонь навіть представники духовенства міста. Так, удруге участь у легкоатлетичному кросі бере настоятель храму святого Георгія Побідоносця протоієрей Максим. Як каже священик, треба на власному прикладі показувати, як треба берегти власне здоров’я, бо це — дар Божий.

— Чим краще ми будемо ставитися до цього дару, тим довше будемо жити і зможемо зробити більше добрих справ, — сказав отець Максим.

У цьому пробігу компанію йому склав і настоятель створюваного приходу в ім’я святої мучениці Тетяни, а також настоятель храму в ім’я Іллі Муромця в авіамістечку протоієрей Михайло (Пеций). На старті були усі бажаючі різних вікових категорій — від 10 до 60 років. Традиційно чоловіки та жінки змагалися у різних групах.

заради 4Серед чоловіків дистанцію у 1000 метрів найпершим подолав студент 4 курсу факультету фізичного виховання МДПУ ім. Б. Хмельницького Дмитро Литвинов. Другим перетнув фінішну лінію студент коледжу ТДАТУ Олександр Сажнев, замкнув трійку лідерів студент МДПУ ім. Б. Хмельницького Сергій Скороход.

Серед жінок цю ж дистанцію найпершою подолала мелітопольська легкоатлетка, член збірної команди України з легкої атлетики Вікторія Хапіліна. Друге місце посіла студентка ТДАТУ Вікторія Бєляєва. Замкнула трійку переможців студентка ТДАТУ Анастасія Гогунська. Мабуть, найціннішим дарунком для них та інших учасників благодійної акції стали слова подяки від дітей, заради яких все було організовано. Після цього усі бажаючі могли подивитися показові виступи воркуатів і змагання з футболу та баскетболу, у яких брали участь школярі.

Зібрали більш ніж 70 тисяч гривень

9 квітня члени Мелітопольської міськрайонної первинної організації ЗОО НСЖУ, благодійної організації «Сяйво надії» та керівництво міста підбили підсумки збору коштів для лікування восьми дітей. Так, за час проведення акції було зібрано понад 15 тисяч гривень. Як розповів голова правління благодійної організації «Сяйво надії» Андрій Істомін, за увесь час робити з цими дітьми благодійною організацією було зібрано більше 72 тисяч гривень. До того ж благодійність не має часового обмеження — незважаючи на те, що легкоатлетичний крос завершився, кожен мелітополець може долучитися до акції у будь-який час та пожертвувати будь-яку суму на лікування дітей. Наразі цим вісьмом дітям потрібно більш ніж 400 тисяч гривень на операції. Ця благодійна акція стане традиційною і щорічною, впевнені організатори.