image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Валентин Наливайченко: «Я сповідую здоровий національний егоїзм»

В рамках проекту «Відверто про політику і політиків» Запорізької обласної організації НСЖУ, в прес-центрі «Журналіст» відбулась зустріч з екс-головою СБУ, лідером громадсько-політичного руху «Справедливість», кандидатом в Президенти України, нашим земляком Валентином Наливайченком.

Головну ідею своєї передвиборчої програми Валентин Наливайченко окреслив досить категорично і несподівано: «Я сповідую здоровий національний егоїзм, що значить – думати, насамперед, про інтереси своєї країни, свого народу, а вже потім враховувати всі інші чинники. З цього і виходив, коли разом з однодумцями та фахівцями створював Програму дій.

Програма має три стратегічні напрямки: національна безпека, добробут українців та боротьба з бідністю, боротьба з корупцією та реформування органів влади.

Головні цінності для політика і людини – справедливість, чесність, відповідальність.

План деокупації і відбудови територій Донецька, Луганська та Криму, відновлення миру в Україні, як підкреслив Наливайченко, базуються на політичній волі і складається з декількох напрямків. А саме, нова міжнародна угода, яка вже була представлена європейській спільноті, послам – представникам ЄС з 28 країн; посилення армії та сил безпеки, у тому числі, створення резервної добровольчої армії; відновлення повною мірою держзамовлень  для оборонної промисловості; створення національних центрів розшуку і повернення заручників та зниклих без вісті; соціальна допомога, в тому числі за участі міжнародних громадських організацій.

З метою подолання корупції Наливайчено планує створити електронний уряд, запустити роботу антикорупційного суду на підставі прозорих виборів суддів, де кожний претендент зможе скористатися соціальним ліфтом, повернути з офшорів всі виведені з України гроші. Адже , як стверджують експерти,лише за минулий рік з країни виведено в офшори понад 5 мільярдів  гривень.Повернути все, щоб ці кошти працювали на українську економіку. — Ми наведемо жорсткий порядок, -говорить кандидат в ПрезидентиУкраїни.

А жорстокий порядок для Валентина Наливайченка – нульова толерантність до корупції, скасування недоторканості Президента, депутатів та суддів, прийняття закону про імпічмент Президенту, заборона чиновникам всіх рівнів займатися бізнесом, оновлення і очищення влади —  без родичів, кумів, клановості та мафії.

Треба надати українцям справжнє народовладдя. А це і механізм  відкликання депутатів всіх рівнів, і розпорядження територіальними громадами своїми землями, надрами, бюджетом.

-Я знаю і можу добитися гідного життя, рівних і справедливих умов для всіх громадян України, створити Кодекс соціального захисту українців, відновити економічний розвиток країни,- впевнений Валентин Наливайченко.

На прохання розповісти про себе, Валентин Наливайченко відповів коротко: «Народився, виріс, навчався і розпочав свій трудовий шлях у Запоріжжі. Знаю проблеми міста та його економіки. Буду над цим працювати.

Що стосується особистого — одружений, донька – юрист. Люблю філософію, іноземні мови, баскетбол. Гарно плаваю з дитинства, бо зростав на Дніпрі. Змінився мало, ще пам`ятаю шкільних друзів, поважаю батьків та бабцю Олену, які вже, на жаль, пішли з життя. Категорично не сприймаю брехню. Природа нагородила феноменальною пам’яттю».

-Я знаю, як, і можу добитися гідного життя, рівних і справедливих умов для всіх громадян України, створити Кодекс соціального захисту українців, відновити економічний розвиток країни,- впевнений Валентин Наливайченко.

Олена Морозова