image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Закликали берегти зелені насадження

21 березня в світі відзначили Міжнародний день лісів. У Мелітопольському лісомисливському господарстві в цей день співробітники установи та учні Новопилипівської школи провели доповнення лісових культур — посадили сіянці ясеня.

Головний лісничий підприємства Едуард Орда розповів, що співпраця з молоддю проходить в рамках меморандуму, який був нещодавно укладений із Мирненською загальноосвітньою школою Мелітопольського району, Мирненською загальноосвітньою школою Якимівського району та опорним навчальним закладом «Приазовська спеціалізована школа «Азимут». Метою цих меморандумів про співпрацю є залучення учнівської молоді до заходів зі створення лісових насаджень, дбайливого ставлення дітей до навколишнього середовища.

Лісівники наголошують: для степової зони Мелітопольщини зелені насадження відіграють важливу роль, захищають ґрунт від вітрової ерозії та зберігають вологу. Тож залучати до їх збереження підростаюче покоління вкрай необхідно.

До речі, минулого року на території лісомисливського господарства було створено 110 га нових насаджень. У 2019 ця робота продовжується.

Велику увагу у лісгоспі приділяють захисту лісу від вирубок. Для цього лісова охорона постійно проводить рейди та затримує браконьєрів, які незаконно вирубують зелені насадження.

Лісничі закликають громадян не бути байдужими до майбутнього лісу, не вирубувати дерева та під час відпочинку на природі дотримуватися правил протипожежної безпеки і не смітити.