image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Місце навчання та культурного дозвілля вчителів – Музей!

9:25 19.04.2019

Мелітопольський міський краєзнавчий музей плідно  співпрацює з управлінням освіти міста, допомагає розширювати межі освітнього простору  шляхом використання можливостей краєзнавчого музею. Вже стало доброю традицією  проводити тут різноманітні освітні  заходи для учнів шкіл та педагогів міста: музейні уроки, квести, семінари.

12 квітня 2019 року з  метою ознайомлення з роботою ММК та  поширення педагогічного досвіду  в широких колах вчителів Запорізької  області  адміністрацією, членами шкільного методичного об’єднання вчителів української мови і літератури, зарубіжної літератури (кер. Лук’янова М.В.) ЗОШ №22 та краєзнавчим музеєм було  проведено  навчально-практичний семінар «Міждисциплінарний підхід як один із векторів розвитку сучасної філологічної освіти» для слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів української мови і літератури КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради.

 

Під час семінару директор музею Лєйла Ібрагімова розповіла про можливості використання музейних фондів в освітньому просторі закладів освіти. Учителі школи №22 ознайомили слухачів курсів з можливостями інтегрованого навчання  як необхідної складової цілісного сприйняття світу (вчителі Єрмоліна Л.П. та Волошина О.К.), запросили вчителів у квест-лабораторію  «Квест-технологія як активна форма роботи з учнями та педагогами в краєзнавчому музеї» (вчителі Єрмоліна Л.П., Лук’янова М.В., Остапенко Л.Ю., Волошина О.К.). Вчителі, занурившись в музейне середовище, шукали відповіді на  питання  завдань квесту серед експонатів музейних залів.

13 квітня 2019 року учасники Програми підвищення кваліфікації «Регіональна (не)конференція для шкільних педагогів афілійований міні-EdCamp MELITOPOL за темою «Школа на старті. Мотивація до дії» не лише отримували нові знання щодо освітніх процесів у школі, а ще й занурились в історію Мелітопольщини завдяки співробітникам Мелітопольського міського краєзнавчого музею, які провели для гостей Інтерактивну театралізовану екскурсію «Жива історія»! Учасники екскурсії мали змогу не лише відвідати експозиційні зали музею, а ще й потрапити до лабораторії доктора Кронненберга, стати свідками битви за владу і золоту діадему, поспілкувались з мудрою Травницею, зустрілись з директоркою приватної гімназії Ольгою Головковою, переживали разом з учасниками дійства трагедію проводжання чоловіка на війну, звісно ж – зустріли господаря будинку купця Петра Чернікова… і ще багато чого цікавого! Завершувались зустрічі традиційними оглядами локацій і фотосесіями в культурно-мистецькому просторі «Музейний дворик»!

Колектив Мелітопольського міського краєзнавчого музею  виражає вдячність нашим вірним друзям  і розраховує на таку ж плідну подальшу співпрацю управлінців, педагогів, учнів, їхніх батьків та  науковців в межах музейного середовища.

Приходьте до музею – нам є, що вам показати і чим здивувати!