image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Пам’ятаємо Чорнобиль

14:17 30.04.2019

26 квітня виповнилося 33 роки з моменту вибуху на Чорнобильській атомній станції, ця трагедія забрала сотні тисяч життів, а її наслідки й досі відбиваються на здоров’ї українців.

У річницю аварії спільнота району зібралася, щоб вшанувати подвиг ліквідаторів, їх самопожертву та сміливість. Голова Мелітопольської райдержадміністрації Сергій Селевич продекламував вірша, присвяченого тим подіям, поетеси Ліни Костенко.

Він зауважив, що чимало людей з Мелітопольського району взяли участь в ліквідації наслідків аварії і зауважив, що цей подвиг житиме у віках.

Зі словами вдячності до присутніх звернувся голова Мелітопольської районної ради Олександр Мордик та побажав присутнім здоров’я і наснаги в житті.

Голова громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Мелітопольського району» Аркадій Ткаченко зазначив, що з кожним роком в районі меншає ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, бо побороти хвороби буває просто неможливо. Він також розповів, що існує єдина ікона, на якій поруч зі святими зображені живі та мертві ліквідатори аварії на ЧАЕС і називається вона «Чорнобильський Спас».

В цей день мешканці району пригадували обставити непоправної трагедії. А до пам’ятного знаку на честь подвигу ліквідаторів були покладені десятки квітів.