image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Студенти допомогли придбати для лікарні нове обладнання

25 квітня дитяче інфекційне відділення міськлікарні №2 отримало нову УФ-камеру «ПАНМЕД -5 С» для зберігання стерильних інструментів.

— Ця ініціатива виходила від нашої організації, — розповів Євген Ігнатов, директор благодійної організації «Сяйво надії». — Минулого року ми разом з нашою церквою придбали дитяче ліжечко для відді-лення реанімації. Потім ми за-питали у Наталії Олександрів-ни, що ще їм необхідно, і вона розповіла про цю УФ-камеру.

Ультрафіолетове бактерицидне випромінювання пригнічує життєдіяльність хвороботворних мікроорганізмів. А це дуже важливо для термінового надання допомоги дітям. За словами завідуючої інфекційним відділенням Наталії Нікіренкової, до цього весь перев’язувальний матеріал, тампони, інструменти, пелюшки проходили первинну стерилізацію в міськлікарні №1, а потім в біксах доставлялися до них, що досить-таки незручно.

— УФ-камера забезпечує стерильність інструментів, — зазначає соціальний працівник Світлана Черткова. — Вона вміщує кількість інструментів, якої вистачає на кілька днів. Тобто можна простерилізувати і зберігати на той випадок, коли вони знадобляться. Це можуть бути перев’язувальні матеріали, хірургічні інструменти — те, що потрібно лікарям для роботи. І якщо надходять тяжкохворі пацієнти — все необхідне у них буде під рукою.

У зборі коштів брали участь активні мешканці Мелітополя. Студенти медколеджу зібрали на марафоні близько 3,5 тис. грн., потім влаштували ярмарок на Масляну і зібрали за 2-3 години ще 2,5 тис. грн.

— Ми звернулися до наших друзів з Дніпра, — розповідає Євген Ігнатов. — І нам допомогли доповнити зібрану суму. Така камера коштує близько 12 тис. грн. Але для «Сяйво надії» зробили знижку в 20%, і УФ-камера була придбана за 9,5 тис. грн.

— Мені здається, студенти мають підтримувати такі акції, — каже Даша Горєва, студентка медичного коледжу за спеціальністю «Лікувальна справа». У медичному коледжі це заохочується. Ми намагаємося допомагати і сприяти оновленню обладнання лікарень.

Для благодійної організації «Сяйво надії» допомога дитячим лікувальним закладам — вже стала доброю традицією. Вона придбала для дитячої лі-карні, що на вул. Фролова, обі-грівач, УФ-камеру для інструментів, пульсоксиметри, градусники, регулярно проводить для дітей конкурси з призами.