image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Відмовилися від ямкового ремонту

15:24 27.06.2019

У Новенській сільській раді не «латають» дороги, а ремонтують цілі відрізки проїзної частини шляхів. Про це розповів Новенський сільський голова Валентин Бутенко.

— Вже 4 роки, як ми не робимо ямковий ремонт. В селі Новому зараз зробили 4 дороги по — 200 тис. грн. кожна вийшла, у Зеленому одну — також 200 тис. грн. У Данило-Іванівці дві вулиці відновлено… Плануємо ще зробити у Піщанському, — розповів місцевий очільник.

Кошти на ці роботи були виділені виключно із сільського бюджету.

Хоча цього року Новенська сільська рада недоотримає із запланованих близько 3 млн. грн. зборів та податків, які формують місцевий бюджет. На цю ситуацію вплинуло декілька факторів, а зокрема, податкова політика в державі.

Але, незважаючи на дефіцит коштів, сільська рада активно продовжує втілювати в життя соціально значущі проекти. Так, 550 тис. грн. було залучено із місцевого бюджету до співфінансування для створення футбольного поля зі штучним покриттям, ще 750 тис. грн. виділили із обласного бюджету, 200 тис. грн. надали з районної скарбниці.

На черзі ремонт сільського клубу у Данило-Іванівці. Наразі закладено півтора мільйона гривень обласних коштів на ремонт покрівлі приміщення.

Хоча не обходиться без проблем. Так, із настанням літньої спеки, мешканці деяких сіл періодично стикаються з перебоями питної води. І це при тому, що в населених пунктах водогони відремонтовані. Пориви стаються через зношеність підведених до сіл мереж. Населення отримує воду із Якимівки, а точніше, від цеху водопостачання Західного групового водоводу, який є підрозділом «Облводоканалу».

Валентин Бутенко стверджує: водопостачальники не в змозі надавати якісні послуги. Всі пориви усуваються коштом місцевого бюджету. Іноді, доводиться відшукувати й техніку, щоб провести ремонт, а у комунальників фінансів ні на що немає.

На жаль, на цей час від- сутня альтернатива водопостачальнику, тож сільська рада продовжує залучати власні ресурси для ліквідації поривів. Сільський голова покладає великі надії на створення Новенської об’єднаної громади і сподівається, що після завершення цього процесу місцевий бюджет дозволить вирішити більшість проблем всіх населених пунктів громади.