image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Районний БДЮТ поділився досвідом з колегами

9:43 24.10.2019

Минулого тижня на базі Будинку дитячої та юнацької творчості Мелітопольської районної ради Запорізької області (далі БДЮТ) відбувся обласний семінар за темою: «Виховання патріотизму та національної

На семінарі були присутні директори, заступники директорів, завідувачі відділів, методисти, керівники гуртків закладів позашкільної освіти міст і районів Запорізької області. Всього — 24 учасники.

Програма семінару передбачала теоретичну частину з виступами доповідачів, практичну частину з проведенням 2 майстер-класів, підбиття підсумків та відвідання історичної пам’ятки Мелітопольського району — Кам’яної Могили.

Слід відзначити, що семінар проходив згідно з планом проведення обласних семінарів з НТТУМ у 2019 році, з метою підвищення кваліфікації та професійної майстерності педагогів з науково-технічної творчості учнівської молоді.

Директор БДЮТ Назаренко О.В. гостинно зустріла та привітала учасників семінару у районному Будинку дитячої та юнацької творчості, а основна частина заходу була організована на базі Костянтинівського ліцею «Ерудит», куди всіх доставили замовленим транспортом.

Учасники семінару ознайомилися зі специфікою роботи позашкільного закладу, його успіхами і досягненнями. Також директор Назаренко поділилася деякими проблемами закладу та шляхами їх вирішення. Після презентації закладу вона розкрила питання зустрічі, пов’язане з вихованням у дітей патріотизму та національної свідомості в умовах комплексного районного позашкільного закладу. Оксана Володимирівна детально проаналізувала розвиток у дітей вищезазначених якостей через усі 8 напрямів діяльності БДЮТ: художньо-естетичний, еколого-натуралістичний, туристсько-краєзнавчий, гуманітарний, науково-технічний, соціально-реабілітаційний, військово-патріотичний та оздоровчий, а також наголосила на тому, що районний позашкільний заклад виступає тим соціокультурним середовищем, що створює оптимальні умови для формування у дітей цілісної «картини світу», виховання патріотизму, основ громадянськості, а також інтересу до своєї малої батьківщини.

Також керівник гуртка БДЮТ Неліпа В.В. доповів про цікавий світ Lego-робототехніки на занятті однойменного гуртка. Він поділився спостереженнями про зацікавленість вихованців робототехнікою та продемонстрував, як на практиці функціонує електронна машина, які команди виконує, і знання яких шкільних предметів знадобляться для того, щоб створити елементарну програму керування роботом.

У практичній частині семінару керівники гуртків декоративно-ужиткового мистецтва БДЮТ проводили майстер-класи з виготовлення оберегів для всіх присутніх. Так, Тарарухіна А.Є. підготувала для учасників цікаве заняття з виготовлення браслета на удачу, а Соколова О.М. поділилася з присутніми майстерністю виготовлення українського оберегу «Лопатка».

Після підбиття підсумків і смачного фуршету була організована поїздка пам’ятними місцями Мелітопольського краю — відвідання Кам’яної Могили з екскурсією по музею.

Висловлюємо щиру вдячність директору Костянтинівського ліцею «Ерудит» С.В. Неліпі за підтримку та участь у підготовці і проведенні обласного семінару.

Назаренко О.В., директор БДЮТ МРР ЗО