image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Згадуючи голодомори, запалили свічки …

14:11 27.11.2019

В Мелітопольському районі відбулися жалобні заходи до Дня пам’яті жертв голодоморів. Ця сумна дата припадає на четверту суботу листопада.

У Костянтинівці біля пам’ятного знака загиблим під час геноциду відбувся мітинг-реквієм, участь у ньому взяли представники влади, духовенство та пересічні мешканці. Учасники заходу принесли до пам’ятного знака свічки, лампадки та живі квіти. Жертв голодоморів вшанували хвилиною мовчання.

Перший заступник голови Мелітопольської райдержадміністрації Андрій Фесик зазначив, що голодомор 1932-1933 років був запланований для винищення українського селянства.

— Це була не випадковість, а спланована акція, українців хотіли зламати, залякати, винищити, — наголосив він.

Районний керівник закликав мешканців Мелітопольщини приєднатися до всеукраїнської акції та запалити свічку пам’яті у себе на підвіконні.

Костянтинівський сільський голова Тетяна Горбань зазначила, що ми мусимо пам’ятати про кожного, чиє життя обірвалося від голоду.

— Безпам’ятство породжує бездуховність, яка, мов ракова пухлина, роз’їдає душу і тіло нації, перекреслює всю історію, призводить до руйнування самобутності нашого народу, — підкреслила місцева керівниця.

Настоятель храму на честь Казанської ікони Божої Матері села Костянтинівка архімандрит Макарій провів панахиду за загиблими.

Після заупокійної молитви присутні поклали квіти до пам’ятного знака.

Мітинг-реквієм також пройшов і в Мелітополі, біля пам’ятного знака, поблизу будівлі коледжу ТДАТУ. Перед присутніми виступили секретар міськради Роман Романов, а також представник Міжконфесійної ради церков Мелітополя Михайло Бріцин. На вечорі-реквіємі були присутні перший заступник міського голови Ірина Рудакова, заступник міського голови Ігор Судаков, керуючий справами виконкому Михайло Семікін, десятки мелітопольців.