image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Ціни зростають, полиці магазинів порожніють

10:49 25.03.2020

Мало хто з мелітопольців знав, що в п’ятницю продовольчі ринки було закрито.

Ніякої заяви з цього приводу не було. Люди зранку прийшли за продуктами, але побачили лише закриті ворота. Більшість потяглась до АТБ та інших супермаркетів, де ще з середи ввели обмеження на одночасне перебування покупців. Потім норму зменшили з 15 до 10 людей одночасно щодо супермаркетів. При цьому не враховувалась площа магазину.

Черги людей вже не дивують, але неприємно здивувало підвищення цін. Наприклад, в мережі АТБ ціни на овочі збільшилась в 1,5-2 рази, на гречку — на 5 грн., деякі товари додали у вартості 1-3 грн. Крім того, спорожніли полиці з макаронами, борошном, дешевими крупами.

І це все попри те, що міська влада обіцяла слідкувати за цінами та наповненням магазинів.

Крім того, «закриття» деяких полиць в супермаркеті має дещо дивний вигляд. Якщо людина вже потрапила сюди, то чому вона не може купити все, що є. Може, простіше було б обмежити час перебування в магазині, якщо важливо, щоб люди не затримувались довго?

Зрозуміло, що протягом карантину ці заходи будуть тільки посилюватися, але хотілося б, щоб до них підходили більш розсудливо. Як це відбулося з обмеженням кількості покупців. 23 березня стало відомо, що перший заступник голови обласної адміністрації Іван Федоров підписав документ, за яким одночасний доступ громадян в об’єктах роздрібної торгівлі буде визначатися з урахуванням площі торгової зони (1 людина на 5 кв. м площі). Крім того, посилиться контроль за дотриманням сані-тарно-гігієнічних та карантинних норм.