image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Мурал на тему екологїі завдяки «UcanUkraine»

В Україні стартує амбіційний проект, який 4 місяці задаватиме тренд на екологічність в 4-х містах: у Херсоні, Запоріжжі, Мелітополі і Бердянську. Проблеми навколишнього середовища в Запорізькій та Херсонській областях входять до першої п’ятірки питань, які турбують жителів цих областей. Тому “UcanUkraine” — це не просто чергова подія. Це проект, який навчить, об’єднає, прикрасить, надихне на зміни та підвищить обізнаність про екологічну поведінку мешканців міст-учасників. 

Протягом проекту планується провести по 2 воркшопи-інтенсиви в чотирьох містах для активних жителів, місцевого бізнесу, громадських організацій, еко-активістів, урбаністів. Мешканці Херсона, Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська дізнаються про те, як впливати на екологічну ситуацію локально. Місцеві активісти будуть підсилені експертами проекту, які проінспектують муніципальні екологічні програми та разом розроблять дорожню карту для співпраці з місцевою владою.

У результаті проведення воркшопів підприємці у співпраці з активістами та командою проекту визначать ідеї для екологічних ініціатив. Найкращі екологічні проекти отримають фінансову підтримку на реалізацію. Локальні бізнеси, які запровадять екологічні ініціативи, будуть нагороджені спеціальною екологічною відзнакою та нанесені на локальну мапу дружніх до екології закладів.

Також під час проекту планується проведення інтерактивної еко-виставки. Через креативні арт-об’єкти “UcanUkraine” продемонструє жителям стан довкілля міст-учасників та всієї України. Виставка покаже і яскраві приклади успішних громадських ініціатив та бізнесів, які вже сьогодні впливають на існуючі екологічні виклики та надихають на це інших.

Яскравим бонусом проекту стануть чотири мурали у кожному місті-учаснику. Разом із місцевими художниками команда створить в містах мурали на екологічну тематику. Кожне місто отримає свій унікальний  мурал, макет для якого буде обрано за допомогою онлайн-голосування за участю містян. Мурали стануть не просто прикрасою, а екологічним кодом міста — мотиваційним поштовхом для підвищення рівня екологічної свідомості мешканців Мелітополя, Херсона, Запоріжжя та Бердянська.

Проект “UcanUkraine” націлений на формування екологічно свідомої спільноти на Півдні України та створення культури екологічного мислення!

Сторінка проекту у Фейсбук: https://www.facebook.com/ucanukraine/

Розклад перших онлайн-зустрічей про старт проекту для громадськості та бізнесу:

28 липня — м. Мелітополь, реєстрацію відкрито: https://forms.gle/5mz9qP3pDN4dGykZ8

29 липня — м. Бердянськ, реєстрацію відкрито: https://forms.gle/4DqeCD3isdEcaQT69
30 липня — м. Херсон, реєстрацію відкрито: https://forms.gle/GMh5SRqg2iJsnAQW7

Проект “UcanUkraine” реалізується ГО “Дзиґа” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).