image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Скоро запрацює лінійний прискорювач для променевої терапії

Будівельні і оздоблювальні роботи в новому корпусі блоку дистанційної променевої терапії КНП «Запорізький регіональний протипухлинний центр» Запорізької обласної ради добігають кінця.

Як розповів директор регіонального протипухлинного центру Михайло Єсаянц, ступінь готовності зовнішніх робіт, штукатурки і шпаклівки на площі більше 900 м2 – 90%. Фахівці фірми-підрядника – ТОВ «АМД Будсервіс» — вже встановили двері, облаштували теплотрасу, зараз займаються утепленням даху двоповерхової будівлі, невдовзі почнуть заливати стяжку підлоги. За два тижні планують перейти до благоустрою території.

— Наше завдання – завершити роботи в грудні цього року і якнайшвидше запустити в роботу оновлене радіотерапевтичне відділення. Адже новий лінійний прискорювач, який розташовуватиметься в цьому бункері, вкрай необхідний багатьом жителям Запорізької області, — наголосив Михайло Єсаянц.

На жаль, в жовтні на рахунок будівництва з Державного фонду реконструкції та розвитку не надійшло близько 20 млн. грн., які  вкрай необхідні для завершення будівельних робіт і здачі об’єкту в експлуатацію.

Нагадаємо, саме завдяки депутатському корпусу Запорізької обласної ради VII скликання, в 2018 році розпочато масштабний проект з закупівлі  медичного лінійного прискорювача з комплексом обладнання для оснащення радіотерапевтичного відділення та будівництва сучасного корпусу для його розташування. Лінійний прискорювач було придбано за 64,85 млн. грн. Причому більшу частину суми сплатили місцеві бюджети Запорізької області: 18,28 млн. грн. — обласний бюджет, 15 млн. грн. — бюджет  м. Запоріжжя, 10 млн. грн. — міський бюджет м. Енергодар.

Вартість будівництва блоку дистанційної променевої терапії — 61,07 млн. грн. У 2020 році з обласного бюджету на будівельні роботи було виділено 14 млн. грн., інформує відділ комунікацій Запорізької облради.