image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

До Всеукраїнського тижня права для підлітків у конфлікті з законом пройшов тематичний захід

19:43 15.12.2020

9 грудня 2020 року, на базі сектора ювенальної пробації м. Мелітополя, для підлітків у конфлікті з законом, до Всеукраїнського тижня права пройшов інформаційно-просвітницький захід. Мета заняття – сприяння розвитку правової обізнаності та інформування щодо безпечного працевлаштування за кордоном.

Захід складався з трьох частин. Спочатку підлітки ознайомились з інформацією щодо проблем торгівлі людьми станом на 2020 рік, з Законом України «Про протидію торгівлі людьми”, з елементами, етапами, формами та ознаками торгівлі людьми, переглянули відеоролик «Ловці мрій» та пройшли онлайн-квест з безпечного працевлаштування.

На другому етапі підлітки мали змогу задати питання щодо можливих ризиків роботи за кордоном нашому гостю Артему Ж., який нещодавно повернувся з Польщі, де працював певний період. Діалог був активним, тому, як кожен з підлітків, не відкидає у майбутньому ідею поїхати за кордон для заробітку.

Третім етапом заняття стала онлайн-зустріч з фахівцем Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Іваніцьким Олегом, який розповів, як можна отримати правову допомогу від їхнього центру під час пандемії та про деякі правові аспекти працевлаштування за кордоном.

Цей захід проходив у рамках проекту «Я не для продажу». Хочеться подякувати всім, залученим до нашого заняття гостям, за те, що відгукнулися і не залишилися байдужими до цієї теми.

 

Психолог сектора

Наталія МУСІЄНКО