image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Привітали кращих спортсменів року

12:04 30.12.2020

24 грудня в приміщенні музичної школи відбулося свято «Наші перемоги тобі, Мелітополь!», на якому представники місцевої влади напередодні Нового року вшановували кращих спортсменів.

Незважаючи на складності, пов’язані з пандемією, в місті розвивається 67 видів спорту, відбуваються спортивно-масові заходи. Тільки до складу національних збірних України увійшли 50 мелітопольських спортсменів, 235 нашим землякам було присвоєно спор-тивні розряди, 59 місцевих атлетів стали кандидатами в майстри спорту України, 5 найкращих отримали звання «Майстер спорту України», один став «Майстром спорту України міжнародного класу» і два «Заслуженими майстрами спорту України».

В актовому залі музичної школи міський голова Іван Федоров привітав усіх з досягненнями та запевнив, що влада і надалі буде підтримувати спортивний Мелітополь. Також він вручив дипломи срібному  призеру  чемпіонату Європи  з боксу серед юні-орів, неодноразовому переможцю чемпіонату України серед юніорів,  Айдеру Абдураімову та його тренеру Сергію Онищенку, багаторазо-вому переможцю всеукра-їнських змагань з боротьби вільної, срібному  призеру Кубка України — 2020, майстру спорту України Вячеславу  Копатю, та його тренеру Руслану Куксову, чемпіону України, переможцю командного чемпіонату України, володарю п’яти рекордів України та другому номеру міжнародного рейтингу серед 1000 найсильніших стронгменів Світу з 80 країн, майстру спорту України міжнародного класу з богатирського багатоборства Валерію Газаєву.

Ректор ТДАТУ, депутат обласної ради Володимир Кюрчев привітав присутніх та вручив дипломи срібним призеркам чемпіонату України з волейболу вищої ліги серед жінок, переможцям та призерам чемпіонату України з вільної боротьби, переможцям та призерам чемпіонату України з боксу серед юніорів, бронзовому призеру Всеукраїнського турніру, переможцям та призерам чемпіонату України  з французького боксу з їх тренером, майстром спорту України міжнародного класу Віктором Савченком, переможців та призерів чем-піонату України з кікбоксингу ІСКА та їх тренерів.

Переможців і призерів змагань вищого рівня з неолімпійських видів спорту та їх тренерів привітав голова Мелітопольської районної ради Ігор Судаков. Дипломи отримали переможці та призери чемпіонатів та Кубків України з богатирського багатоборства серед чоловіків і жінок та тренери, переможці та призери Кубка України з кіокушин карате.

Було відзначено президента федерації силових видів спорту «Ліга світової сили» Віталія Пуліна та спортсмена СК «Кайман» Сергія Авраменка.

Зі святом мелітопольських спортсменів привітав заступник міського голови Михайло Семікін. Він вручив дипломи капітанам команд, багаторазовим володаркам Кубка України з волейболу серед ветеранів, жіночій волейбольній команді «Мелітопольська черешенька», переможцям Всеукраїнської флорбольної ліги, чоловічій та жіночій командам «Скала». А начальник управ-ління молоді та спорту місь-ради Андрій Жорняк — відомим спортсменам посвідчення майстрів спорту України міжнародного класу з богатирського багатоборства Валерію Газаєву, з сумо Тетяні Бородай, з пляжного гандболу Олександру Стеценку та вільної боротьби Руслану Дехтяренку.

Вручені стипендії міського голови молоді, яка зробила значний внесок у розвиток наукової та творчої діяльності, досягла результатів у спорті вищих досягнень, посприяла розвитку громадського руху та місцевого самоврядування, професійної майстерності.

Стипендії у номінації «Науково-дослідницька та пошукова діяльність» отримали студенти  МДПУ ім. Б. Хмельницького Ганна Тутова та ТДАТУ ім. Д. Моторного Ганна Гешева, у номінації «Спорт вищих досягнень» студент ТДАТУ ім. Д. Моторного Руслан Дехтяренко. Стипендію у номінації «Музична, образотворча, літературно-мистецька діяльність та інші види діяльності» отримали студенти ТДАТУ ім. Д. Моторного Алія Айбєтова та коледжу ТДАТУ Дарина Чіркіна, вищого професійного училища Яна Бурцева та багатопрофільного центру професійно-технічної освіти Вла-дислав Войцеховський. Також у номінації «Громадська діяльність» відзначені студентки МДПУ ім. Б. Хмельницького Юлія Субботіна та медичного коледжу Ганна Коноваль-ська, а у номінації «Професійна майстерність» — студент вищого професійного училища Олександр Островський та учень аграрного ліцею Сергій Бочеваров.

На святі була вручена  разова стипендія обдарованій молоді, а саме учням, які навчаються в НВК № 16, ліцеї №10, спеціалізованій школі №23, ЗОШ №24, МДПУ ім. Б. Хмельницького, та співробітникам краєзнавчому музею і регіональній філії «Придніпровська залізниця».

Дарина КОСЕНКО