image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Новорічні святкування у секторі ювенальної пробації м. Мелітополя

13:42 30.12.2020

30 грудня 2020 року, на базі сектору ювенальної пробації м. Мелітополя, для підлітків у конфлікті з законом пройшов новорічний захід «Мої цілі на 2021-й». Мета заняття – формування навичок цілепокладання та планування майбутнього, а також аналіз подій року, що минає.

До сектору завітали гості — майбутня волонтерка, колишній клієнт пробації та діюча волонтерка пробації. Всі разом, учасники заходу, намагалися ставити цілі на 2021 рік за допомогою техніки «Карта бажань».

Карта бажань ─ це своєрідний предмет, що представляє собою ватман з розміщеними фотографіями, картинками, описами своїх бажань. Вченими і психологами було неодноразово доведено, що люди, які записують свої цілі на папері, практично завжди здійснюють їх. Так, і карта бажань допомагає не забувати про свої цілі, візуалізувати власні бажання і направляти особисту енергію в потрібне русло.

 Тому як підліткам важко одразу об’єднати свої бажання та зобразити на плакаті, ми допомогли та структурували сфери, а саме розділили на сегменти: любов, родина,  слава, досягнення, багатства, придбання, знання, кар’єрний зріст, здоров’я, мандрівки. Далі, за допомогою старих журналів, маркерів та кольорових олівців всі поглинули у «своє найзаповітніше» і створили свою «найголовнішу» карту бажань. Роботи вийшли різні, але кожна по-своєму цікава. Потім ми переглянули презентацію з фотографій про події року, що минає та згадали кожен захід сектору ювенальної пробації і однозначно вирішили, що цей рік насичений яскравими тренінгами, цікавими знайомствами та  новими знаннями. Наприкінці всі отримали новорічні подарунки і кожен пішов додому зі святковим настроєм.

 Психолог сектору

Наталія МУСІЄНКО