image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Сучасний Голокост

16:36 19.01.2021

Щорічно 27 січня вся світова спільнота вшановує пам’ять жертв Голокосту, який забрав життя більш як 6 млн людей.

Генеральна Асамблея ООН у 2005 році ухвалила Резолюцію 60/7 «Ніколи більше», яка закликає цивілізований світ не допустити повторення такої трагедії. Однак у наші дні, впродовж 20-ти років, відбувається злочин, який за масштабом і кількістю загиблих перевищує Голокост. Йдеться про Китай. «Новою формою зла, досі не баченою на цій планеті» назвав номінант Нобелівської премії миру, канадський юрист Девід Мейтас масове вирізання органів у в’язнів совісті в КНР.

За результатами багаторічних досліджень, проведених канадськими правозахисниками Девідом Кілгуром і Девідом Мейтасом і журналістом-дослідником Ітаном Гутманом, в 2016 році було опубліковано звіт під назвою «Криваві жнива. Бійня: оновлена версія звітів». У ньому наводяться докази масового насильницького вирізання органів у живих людей в Китаї.

У 2019 незалежний міжнародний Трибунал щодо Китаю підтвердив, що «Видаляння органів відбувалося протягом багатьох років по всьому Китаю в значних масштабах» і кваліфікував ці дії, як злочини проти людяності.

Під час Другої світової війни нацисти переслідували і знищували всіх, кого вважали «нижчою» расою. Людей відправляли в трудові табори, де вони часто гинули від непосильної праці та жорстокого ставлення, а їхні тіла спалювали.

У Китаї у в’язнів совісті примусово вирізають життєво важливі органи з метою продажу. Після цього тіла жертв спалюють у крематоріях. Ув’язненим періодично проводять обстеження органів і беруть зразки крові й тканин. Таким чином створюється своєрідний банк живих органів.

Нацистські лікарі під час Другої світової війни проводили досліди на ув’язнених в концтаборах. Вони стверджували, що лише виконували свою роботу й нічого не знали про тих, над ким проводили досліди. Також і лікарі в Китаї, які видаляють органи у в’язнів, уважають за краще не ставити зайвих запитань, хоча все чудово розуміють.

Хто ж такі ці в’язні совісті? Більшість із них — це послідовники давньої практики самовдосконалення Фалунь Дафа (Фалуньгун)*. Це мирні люди, які головними принципами свого життя вважають Істину, Доброту, Терпіння. Жертвами насильницького вирізання органів стають також неугодні владі уйгури-мусульмани, тибетські буддисти, християни-парафіяни домашніх церков.

Багато країн вже засудили те, що відбувається в Китаї. Європейський парламент у грудні 2013 року ухвалив Резолюцію 2013/2981 (RSP), що закликає припинити насильницьке вирізання органів у КНР. Ізраїль, Канада, Італія, Іспанія, Австрія, Австралія, США, Чехія та інші країни також закликали Китай зупинити цей злочин проти людяності.

Елі Візель, лауреат Нобелівської премії, який пройшов катівні Освенцима і Бухенвальда, сказав, що протилежністю любові є не ненависть, а байдужість.

Для того, щоб виконати обітницю «Ніколи більше», не можна залишатися байдужими і відмовчуватися. Який вибір зробить Україна?

*Фалунь Дафа (Фалуньгун) — система самовдосконалення людини, що містить енергетичні вправи для оздоровлення тіла, медитацію для очищення свідомості й підвищення моральності за принципами Істини, Доброти і Терпіння. Завдяки дивовижному оздоровчого ефекту ця практика вдосконалення стала популярною в Китаї в 90-і роки минулого століття. До 1999 року кількість послідовників Фалуньгун (понад 70 млн) перевищила кількість членів правлячої в КНР компартії, і голова компартії того часу Цзян Цземінь зі страху втратити ідеологічний контроль над людьми розв’язав жорстоке переслідування. І сьогодні мільйони ні в чому не винних людей ув’язнені, зазнають знущань і жорстоких тортур за свої духовні переконання.