image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

РИНОК ГАЗУ – ЦЕ МОЖЛИВІСТЬ ВІЛЬНО ОБИРАТИ ПОСТАЧАЛЬНИКА ТА БЛАКИТНЕ ПАЛИВО ЗА РОЗУМНОЮ ЦІНОЮ!

На цьому наголосила керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко під час щотижневої оперативної наради із керівниками структурних підрозділів.

Від серпня 2020 року в Україні працює ринок газу.  На ньому діють десятки постачальників.  Кожен з них пропонує споживачам свою ціну. Єдиного державного тарифу на газ більше немає і не може бути.

Люди можуть у будь-який момент вільно змінити постачальника через смартфон або «Приват 24». Це не вимагає якогось перепідключення мереж або інших технічних рішень.

Серед усіх постачальників одну з найбільш вигідних пропозицій має державний Нафтогаз. По-перше, це помісячний тариф 7,22 гривні за кубометр газу станом на січень. А по-друге, це можливість обрати річний план постачання газу і зафіксувати ціну на увесь сезон тоді, коли ринок пропонує найнижчий рівень.

На жаль, поки що ринок газу в Україні недосконалий. Значну його частину контролюють газзбути, що належать олігархам.

Саме тому Уряд вирішив захистити людей від сезонних коливань цін на газ та антиспоживацької роботи олігархічних компаній.

Держава визначила верхню межу ціни  на газ від будь-якого постачальника, а саме: 6,99 гривень за кубометр. Така ціна буде діяти з 1 лютого і до завершення опалювального сезону.

Таким чином, Уряд не відмовляється від цивілізованих, європейських принципів регулювання ринку газу, а захищає інтереси людей під час пандемії коронавірусу.