image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

ВСТАНОВЛЕНА УРЯДОМ ГРАНИЧНА ЦІНА НА ГАЗ ДІЯТИМЕ УЖЕ З 1 ЛЮТОГО І ДО ЗАВЕРШЕННЯ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

За дорученням Президента України Урядом прийняте рішення про встановлення граничної ціни на газ. Так, постачальники газу не зможуть піднімати ціну вище ніж 6,99 гривень за кубометр. Така ціна буде діяти з 1 лютого і до завершення опалювального сезону.

Президент України Володимир Зеленський вітає ухвалення Урядом постанови щодо зменшення тарифів на газ для населення. Глава держави впевнений, що тарифи на комунальні послуги повинні бути соціально справедливими, а ринок газу має працювати за стандартами прозорої торгівлі та чесної конкуренції.

·  За прийнятим рішенням ціни на газ для населення знизяться на понад 30%. Ми разом працювали, аби знайти механізми для цього. Це рішення також спонукатиме гравців ринку працювати чесно та прозоро і насамперед турбуватися про свого клієнта, тобто простого українця», – зазначив Володимир Зеленський.

Перебуваючи з робочою поїздкою в Пологівському районі голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух також прокоментував прийняте Урядом рішення та назвав головні переваги для населення.

·  Завдяки прийнятому Урядом рішенню ціна газу для українців в середньому зменшиться на 30-40 відсотків. У минулі роки наші громадяни отримували платіжки на 2-3 тисячі гривень. Плата за газ забирала з кишені до 70 відсотків мінімальної зарплати. Встановлена Урядом ціна у 6,99 грн за куб означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою, а значить становитиме приблизно 40 відсотків від мінімальної заробітної плати. Держава завжди стоятиме на захисті людей, – прокоментував Олександр Старух.

Голова облдержадміністрації також нагадав, що прийняте Урядом рішення не означає відмову від розвитку ринку газу в Україні.

·  Ринок газу надзвичайно важливий для майбутнього України. Так, без втручання Уряду в ситуацію вже у наступному місяці ми мали сплачувати по 12 грн за кожен кубометр газу. Розвиток ринку газу в першу чергу дозволить покласти край монополізму. Це також кінець крадіжкам блакитного палива. Окремі олігархи не матимуть більше змоги заробляти мільйони на простих громадянах. Кожен з нас вже сьогодні має можливість самостійно обрати свого газопостачальника та отримувати кращі послуги за розумною ціною. Цей підхід діє в усіх цивілізованих країнах, – зазначив Олександр Старух.