image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

У Мелітопольському відділі пробації говорили про Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»

21.01.2021 року до Мелітопольського МРВ Філії ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області завітав представник Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги — Олег Іваницький

 із ознайомчою бесідою для працівників відділу щодо ознайомлення із основними поняттями та вимогами Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», який набрав чинності 16 липня 2019 року.

Новий закон зобов’язує представників багатьох органів влади та державних і комунальних структур під час виконання своїх службових обов’язків використовувати виключно державну мову. Сюди належать як перші особи держави, так і керівники усіх міністерств та відомств, державні чиновники, народні депутати, очільники місцевих органів влади, судді, правоохоронці, військовослужбовці та навіть працівники закладів освіти та охорони здоров’я. Українська має бути робочою мовою органів державної влади і діловодства. Усі зустрічі та засідання мають проводитися українською мовою або ж забезпечуватися перекладом на державну мову.

Мовою обслуговування споживачів України є державна мова, але на прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватись також іншою мовою, прийнятою для сторін.

Наприкінці заходу Олег Іваницький зосередив увагу на п.1 ст. 6 даного Закону України, який наголошує на тому, що кожний громадянин України зобов`язаний володіти державною мовою.

Провідний інспектор

Мелітопольського МРВ філії

ДУ «Центр пробації» в Запорізькій області Юлія Чеснок