image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Податківці та керівництво Мелітопольщини узгодили план спільних заходів з наповнення місцевих бюджетів

Інвентаризація земельних ділянок та об’єктів нерухомості, проведення операцій «Урожай» та «Курорт», 

деклараційна кампанія, створення інтерактивної карти Мелітопольщини стали темами для обговорення у рамках робочої зустрічі начальника Мелітопольського відділу камеральних перевірок Головного управління ДПС у Запорізькій області Валерія Літинського з міським головою Мелітополя Іваном Федоровим, його першим заступником Іриною Рудаковою та головою Мелітопольської районної ради Ігорем Судаковим.

Валерій Літинський представив план співпраці податкової служби з об’єднаними територіальними громадами. Він включає спільну роботу з виявлення суб’єктів господарювання, які використовують незареєстровані земельні ділянки, громадян, які ухиляються від державної реєстрації об’єктів нерухомості, порушників торгівлі підакцизними товарами. Також передбачається вжиття заходів з легалізації найманої праці, залучення до декларування громадян, які надають послуги з обробітку, збору урожаю, в тому числі на власній сільськогосподарській техніці, а також осіб, які мають земельні ділянки площею понад 2 га та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, тощо.

Крім цього, податківці акцентували увагу на необхідності перегляду рішень органів місцевого самоврядування стосовно прийнятих пільг, ставок земельного податку і орендної плати у відповідність до норм Податкового кодексу України та наголосили на проведенні нормативної грошової оцінки земель тих населених пунктів, де така оцінка діє більше семи років. Також важливим є обмін інформацією щодо врожайності сільськогосподарських культур на територіях ОТГ з метою уникнення мінімізації задекларованих сум доходів.

Учасники заходу узгодили спільні напрями, які мають забезпечити збільшення надходжень до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб, плати за землю, податку на нерухоме майно, єдиного податку та акцизного податку.