image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Завершено досудове розслідування розбійного нападу на продовольчу крамницю

Співробітниками Мелітопольського районного управління поліції завершено досудове розслідування та скеровано до суду матеріали кримінального провадження за фактом розбійного нападу на продовольчу крамницю у Мелітопольському районі. Фігуранту, який на цей час перебуває під вартою, загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

15 лютого слідчим Мелітопольського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, раніше судимому мешканцю Мелітопольського району, повідомлено про підозру за ознаками ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 26 грудня 2020 року близько 18:30 чоловік, який мав ознаки алкогольного сп’яніння, увірвався до приміщення продовольчої крамниці, що розташована на вулиці Михайлівській в селі Семенівка Мелітопольського району. Під загрозою застосування насильства, демонструючи сокиру, нападник викрав зі столу грошові кошти та вибіг надвір, де скоїв напад на продавця крамниці, зірвавши з її шиї золоту підвіску «Ладанку». Загальна сума збитку власнику крамниці, жінці 1968 року народження, та продавцю складає більше 12 000 гривень.

Співробітники групи реагування Мелітопольського відділу поліції опитали потерпілу та за прикметами розшукали нападника за місцем його мешкання. Ним виявився раніше неодноразово судимий, у тому числі і за розбійний напад, місцевий мешканець 1986 року народження. Під час слідчих дій, за місцем його мешкання слідчим було виявлено знаряддя злочину – сокиру та інші речові докази.

Сьогодні слідчим Мелітопольського відділу поліції чоловіку повідомлено про підозру в злочині. До речі, з 2008 року фігурант сім разів був притягнутий до кримінальної відповідальності за корисливі злочини, шахрайство і розбійний напад. З місць позбавлення волі чоловік звільнився у 2015 році, але судимість у нього ще не погашена. Для підозрюваного судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.