image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Корисні зустрічі мусульман Мелітополя з духовними лідерами

23 квітня відбулася зустріч членів Мелітопольської мусульманської релігійної общини «Іраде» з муфтієм Криму та представниками турецького релігійного фонду «Дианет».

У зв’язку з тим, що на сьогодні Мелітополь у червоній зоні карантину, і ПК залізничників закрито, де тимчасово відбувалися молебні та зустрічі «Іраде», члени релігійної общини зібрались у приватному будинку. Муфтій Криму Айдер Иса-оглу Рустемов привітав з місяцем милосердя Рамадан і побажав, щоб цей найважливіший місяць в році приніс полегшення і світ до сердець кожного мусульманина, достаток і блаженство в кожну родину всього ісламському світу. Він побажав дотримуватися внутрішньої чистоти і звільняти себе від думок, спокус і дій, які оскверняють людину.

 

Представник управління у справах релігійного фонду в Україні Іса Яйкин в рамках добродійності в священний місяць Рамадан передав 30 продуктових наборів членам общини. Кожен набір складається з найпотрібніших продуктів, таких як рис, борошно, кава, чай, олія, цукор та ін. Загальна вага одного пакунка становить майже 40 кг — це чимала підтримка для сімей, що опинилися у скруті в ці складні ковідні часи.

Кожної п’ятниці члени «Іраде», окрім молитов, вивчають священну книгу Коран. Від турецького релігійного фонду на п’ять років в Мелітополь приїхав Реджеп оджа, який надасть роз’яснення на всі накопичені питання мусульман та допомагатиме в отриманні знань, проводитиме молебні. Його дружина буде вести заняття для дітей та членкинь общини. Реджеп оджа висловив надію, що його волонтерська місія буде корисною для мусульман Мелітополя.

На зустрічі кожен, хто дійсно хоче знати і читати цю священну книгу, міг отримати у подарунок Коран з перекладами смислів російською або українською мовами.

Голова Мелітопольської мусульманської релігійної общини «ІРАДЕ» Сейтасан Аблаєв подякував за плідну зустріч, турецькому фонду «Дианет» за подарунки і особливо за надання вчителя, завдяки якому отримана можливість у якісному вивченні релігійних питань.