image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Уряд збільшив щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві на 11%

Мелітопольське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області щомісяця своєчасно та у повному обсязі фінансує страхові виплати, які компенсують частину втраченого доходу відповідно до ступеня втрати професійної працездатності потерпілим різної галузі та членам їх сімей у разі смерті потерпілого.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 239, Фондом соціального страхування України збільшено щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві на 11%. Перерахунок було здійснено з 1 березня 2021 року. Підвищені виплати за березень у м. Мелітополь та Мелітопольському, Приазовському та Якимівському районах отримали 657 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також члени сімей у разі смерті потерпілого у квітні поточного року. Нагадаємо, фінансування таких виплат здійснюється Фондом у наступному місяці за попередній.

За підсумками перерахунку страхових виплат для усіх потерпілих з березня 2021 року середній розмір виплати зріс приблизно на 290 гривень.

Щомісячна страхова виплата встановлюється потерпілому у разі часткової або повної втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання. Виплата компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до ступеня втрати працездатності. Також зазначена страхова виплата призначається особам, які мають на це право у разі смерті потерпілого.

Відділ страхових виплат та матеріального забезпечення  Мелітопольського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області