image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Фахівці «Іскри» передали військовим модернізовану РЛС

Запорізьке підприємство КП «НВК «Іскра», яке входить до складу Укроборонпрому, передало до Збройних сил України модернізовану до виду 35Д6М радіолокаційну станцію 19Ж6.Про це повідомила прес-служба Укроборонпрому.

В результаті модернізації РЛС, військові отримали практично новий радар з підвищеною дальністю дії, збільшеною точністю визначення координат, покращеними параметрами траєкторної обробки, зменшеною вартістю технічного обслуговування та збільшеним строком експлуатації.

Як зазначають фахівці підприємства, процес модернізації станції 19Ж6 до рівня 35Д6М є досить складним та потребує копіткої праці. РЛС повністю розбирають, проводять дефектування, після чого ремонтують складові, які підлягають відновленню, замінюють елементну базу та приводять у відповідність із підвищеними після модернізації параметрами.

Передана військовим станція отримала повністю оновлену антену, функціональне та сучасне програмне забезпечення. Для більш зручної роботи операторів встановлені нові робочі місця та система кондиціонування. Проведено капітальний ремонт шасі із заміною кузова.

КП «НВК «Іскра» досить часто виконує роботи з модернізації РЛС 19Ж6 та 35Д6 до виду 35Д6М та їх експортних варіантів. Такі послуги користуються попитом, оскільки радари показали себе за більш ніж 30 років експлуатації як надійна безвідмовна техніка, а після модернізації замовник отримує радіолокаційну станцію зі збільшеним ресурсом.