image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Через недбалість згоріла частина врожаю фермера

Жнива дуже напружений для аграріїв період. Окрім цього, він ще й пожежонебезпечний через спекотну погоду, сухі хліби та людську недбалість.

9 липня в області рятувальники ліквідували 3 пожежі в природних екосистемах, з них 1 в сільгоспугіддях фермерського господарства, розташованого на території Семенівської ОТГ Мелітопольського району.

За інформацією пре-служби ГУ ДСНС у Запорізькій області, вогнеборці ліквідували 3 загоряння на відкритих територіях. Вогнем заподіяно шкоди навколишньому природному середовищу на загальній площі 5,4 га, з них 4,5 га в сільгоспугіддях. Завдяки оперативним діям підрозділів та працівників фермерського господарства вдалося врятувати понад 75,5 га посівів пшениці.

Рятувальники Головного управління ДСНС України у Запорізькій області закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів і на відкритих територіях.

Випалювання стерні, сухої трави, пожнивних залишків соломи на полях може призвести до пожеж на сусідніх полях, на територіях приватних домоволодінь і в лісопосадках, спричинити відключення повітряних ліній електропередачі надвисокої напруги. Окрім збитків, завдається шкода навколишньому середовищу.

Дорослі повинні подбати, щоб діти не бавилися з вогнем, особливо поблизу хлібних масивів.

Дії при виникненні пожежі

У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101». До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння. Для обмеження розповсюдження вогню, зону горіння необхідно обов’язково оборати.

Приступити до гасіння пожежі шляхом збиття полум’я або засипанням полум’я землею. Після гасіння пожежі організувати спостереження спеціально виділеною групою людей до повної ліквідації усіх осередків горіння.