image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Центр освіти дорослих «Перший»

Кожна нація має свої національні символи, серед яких не останню позицію займає й традиційний одяг. Для українців таким одягом є вишита сорочка. Сучасна народна вишивка розвивається на основі традиційної спадщини, а чи знайомі ми з нею?

Вишивання – не лише найпопулярніший вид українського народного мистецтва, вона — ціннісний компонент української і світової культури, вияв і розвиток національної свідомості та ідентичності.
☝️Вам цікаво доторкнутися до витоків народної творчості та джерел справжнього натхнення?
Запрошуємо всіх охочих вдосконалити свої вміння та навички у вишиванні, а початківців — до ознайомлення з техніками української народної вишивки на майстер-класі знаної майстрині вишивки із Запоріжжя, засновниці Майстерні «Мокоша» Майстерня Мокоша Наталії Матвєєвої.
‍♀️Пані Наталія — ведуча курсу «Українська традиційна сорочка» в м. Запоріжжя, яка близько 10 років створює українські традиційні сорочки та випустила кілька груп.
‼️19 вересня запрошуємо провести недільний вихідний у Мелітопольському міському краєзнавчому музеї Мелітопольський краєзнавчий музей / Melitopol’ Museum Of Local Lore за відтворенням традиційної народної вишивки.
☝️Саме цього дня стартує курс Центру освіти дорослих «Перший», де тренеркою виступає Наталія Матвєєва Наталія Матвєєва — «Моя перша традиційна українська сорочка», на якому всі охочі (навіть початківці) зможуть вивчити основні шви, які найчастіше зустрічаються на українських народних сорочках; обрати крій і працювати в напрямку створення власної традиційної української сорочки.
А для тих, хто поки що не впевнений у тому, що зможе вишити цілу сорочку, але хоче навчитися традиційним технікам української вишивки — пропонуємо 19 вересня відвідати майстер-клас.
Початок заняття о 10.30. Всі подробиці у формі реєстрації.
Необхідні для участі у майстер-класі матеріали для початківців люб’язно надані інтернет-крамничкою «MyOberig»-ВишиванкаМійОберіг — це не лише місце, де можна придбати все необхідне для рукоділля, а справжня спільнота однодумців!
Це унікальна нагода для мелітопольців та мешканців району відвідати живі заняття з майстринею, готовою ділитися всіма своїми знаннями та вміннями!
☝️Реєстрація доступна за посиланням: https://cutt.ly/sorochka
Реєстрація триває, обирайте той варіант занять, що підходить саме вам, кількість місць в групі обмежена.