image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Махінатори намагалися поцупити врожай державних підприємств

Шість «креативних» махінаторів вигадали схему, за якою внесли до бухгалтерського обліку недостовірні відомості, значно зменшивши кількість зібраного у 2021 році врожаю гороху, коріандру та проса. Таким чином, правопорушники розікрали продовольчі продукти державних підприємств на суму понад 3 млн. грн.

Керівники державних підприємств, зловживаючи становищем, з метою власного збагачення та діючи за попередньою змовою з групою своїх підлеглих та директором комерційної структури, вчинили розкрадання врожаю сільгоспкультур. Цей врожай було зібрано в Мелітопольському та Веселівському районах, на землях 2-х державних сільськогосподарських підприємств, створених для забезпечення проведення наукових досліджень Національної академії аграрних наук. За вимогами НААН, на полях замість проса, гороху та коріандру, планувалося виробництво елітного та репродукційного насіння сільськогосподарських культур.

Надалі, невраховану продукцію, об’ємом близько 400 тонн та середньоринковою вартістю майже 3 млн. грн. було вивезено до зерносховища з метою подальшої реалізації.

Всім фігурантам слідчі Мелітопольського районного управління поліції, за процесуального керівництва окружної прокуратури, повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального Кодексу України. Слідчі дії у кримінальних провадженнях тривають.