image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Громадська організація «Спілка краєзнавців Мелітопольщини»

Вже півтора року в нашому регіоні діє  Громадська організація «Спілка краєзнавців Мелітопольщини», мета якої — сприяти розвитку краєзнавчого руху в місті і районі та поєднанню всіх його  форм залучення широких верств населення до пізнання рідного краю; використання досвіду, здобутого в цій галузі в Україні та за кордоном; створення та оприлюднення документально-публіцистичних і науково-популярних творів з історії та культури Мелітопольщини.громадська орган.

Спілка має свій Статут і  символіку: прапор, вимпел, значок. В центрі Прапора  зображена кам’яна брила, пісковик зі стилізованим зображенням      бика (тавра) та чотирма стрілами на  його тулубі. Двічі на рік виходитиме українською та російською мовами  друкований засіб масової інформації — інформаційне, пізнавальне, наукове  видання «Мелітопольський краєзнавчий журнал». Створюються бібліотека та архів ГО «Спілка краєзнавців Мелітопольщини».

У роботі Спілки можуть брати участь  її члени (особи, зацікавлені у розвитку краєзнавства як окремої галузі духовної культури), а також  запрошені: спеціалісти у різних галузях, керівники підприємств та організацій, представники державних та громадських організацій.

Завдяки цьому забезпечується поєднання зусиль і знань ентузіастів та професіоналів, а відтак — ефективність пошукової  і дослідницької роботи, а головне — достовірність напрацьованих матеріалів.

Термін існування організації ще незначний, проте вже немало зроблено для відродження кращих традицій краєзнавства міста і району, духовності та історичної пам’яті громадян.

На сьогоднішній день до «Спілки краєзнавців Мелітопольщини» входить 31 член. Очолює організацію голова правління Володимир Іванович Різник.