image image image image image
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua

Великі проблеми малого підприємництва

Минулого тижня в райдержадміністрації відбулося розширене засідання координаційної ради з підприємництва. В ньому взяли участь керівники провідних районних підприємств, представники малого та середнього бізнесу, а також фахівці різноманітних служб та управлінь, з якими підприємці стикаються під час ведення бізнесу.великы

Голова ради територіального відділення асоціації платників податків в Запорізькій області Наталія Бернага звернула увагу на норму, що зобов’язує підприємства використовувати касові апарати. До січня наступного року відсутність апаратів не буде каратися штрафами. Проте їх введення — обов’язкове та неминуче.

Начальник управління Пенсійного фонду в Мелітополі та Мелітопольському районі Світлана Христова розповіла, що на території району зареєстровано 603 суб’єкта підприємництва, а реально працюють тільки 223. З них лише 16 є такими, що наповнюють бюджет.

Також Світлана Христова відзначила, що в районі середній рівень зарплат не набагато перевищує мінімалку, а на деяких територіях навіть спостерігається тенденція до зниження зарплатні. Світлана Христова закликала керівників підприємств звертати увагу на рівень зарплат та переглянути можливість їх підвищення.

Заступник директора районного центру зайнятості Олена Гаркушка вкотре нагадала про можливість для роботодавців знайти собі кваліфікованих спеціалістів через біржу праці. Центр зайнятості може перепідготувати робітників, підвищити їх кваліфікацію тощо. Також Олена Гаркушка нагадала про необхідність вчасного подання відомостей про вакантні місця до центру зайнятості.

Загалом під час засідання координаційної ради було порушено чимало корисних для підприємництва питань. Голова райдержадміністрації Євген Любцов підкреслив, що районна влада готова і надалі влаштовувати подібні зустрічі, організовувати консультації спеціалістів тощо, аби тільки створити підприємництву зручні умови для розвитку.